Сергей Станишев: Ще възстановим доверието в Парламента

Май 20, 2013 Новини БСП 0 1139

  Една от най-важните задачи днес е да се промени коренно работата на това Народно събрание и то да се превърне в истински център на властта, където се води дискусия за политиката

 

Една от най-важните задачи днес е да се промени коренно работата на това Народно събрание и то да се превърне в истински център на властта, където се води дискусия за политиката. Ще работим за възстановяване на доверието към парламента. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев преди заседанието на Националния съвет на партията.

В отговор на журналистически въпрос Сергей Станишев изтъкна, че няма как БСП да подкрепи кандидатура на ГЕРБ за председател на НС. „Няма как по една причина - ГЕРБ унижи Народното събрание и превърна Парламента на България в гумен печат, в институция, която изпълнява волята на Министерски съвет", каза лидерът на БСП.

Станишев е категоричен, че няма логика точно ГЕРБ, които смачкаха Парламента и 4 години разграждаха държавността и доверието в институциите да бъдат оставени да продължат тази практика. „Това е истинският проблем - не коя е най-голямата група, а как да се променят нещата", каза още лидерът на БСП.