Не трябва да се допусне някой да импровизира в управлението на България

  Търговище: В Търговищка област за седми пореден път през този мандат се проведоха срещи на граждани и съсловни организации с работна група от представители на ръководството на БСП, министри и зам

 

Търговище: В Търговищка област за седми пореден път през този мандат се проведоха срещи на граждани и съсловни организации с работна група от представители на ръководството на БСП, министри и зам.-министри. В поредицата срещи в петте общини на областта участваха министърът на здравеопазването Евгений Желев, председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента Румен Овчаров, заместник-министрите: на държавната администрация - Ангел Иванов, на образованието Кирчо Атанасов, на околната среда и водите - Чавдар Георгиев и др. Те представиха изпълнението на приоритетите през изтичащия управленски мандат, както и основните мерки, предвидени в плана за ограничаване въздействието на световната финансова и икономическа криза.

На срещата с граждани в Търговище Румен Овчаров подчерта, че свършеното през този управленски мандат е надхвърлило очакванията и всеки може да провери, че поетите ангажименти в повечето сфери са впечатляващи. „Това са 4 години, в които развитието на страната ни няма аналог през последните 20, че и повече години". Обещаното 20% нарастване на доходите през 2005 г. е двукратно надхвърлено. Минималната работна заплата от 150 лв. през 2005 г. е вече 240 лв. Минималната пенсия от 69 лв. през 2005 г. е вече 124,84 лв. Брутният вътрешен продукт на глава от населението е над 6% годишно. Преките чуждестранни инвестиции само за 2007 г. в размер на 8 милиарда евро надхвърлят общата сума на чуждестранните инвестиции у нас през периода 1990-2004 г. Такива са фактите, но те далеч не бива да успокояват, защото симптомите на кризата у нас са вече налице - тя се вижда и от намаляването на приходите в бюджета и от свиването на чуждестранните инвестиции през първите 2 месеца на тази година. Предвид предстоящите избори Румен Овчаров изтъкна: "Най-тежко би било ако България затъне в хаоса на безвластието и в импровизации с властта в такъв тежък момент. Сериозно, стабилно и отговорно управление на страната без БСП е невъзможно към момента". Важна задача на правителството е да продължи действията за минимизиране на последиците от кризата. "Имаме два резерва - европейските фондове, и тяхното усвояване. Вторият ни голям резерв е сивата икономика, борбата с нея е задача на всеки българин."

Румен Овчаров е номиниран от всички общинските партийни съвети на БСП в Търговищка област да води в листата за парламентарни избори в избирателния район и се очаква решение на националния съвет на партията.