Социалисти обсъдиха икономически въпроси с Американската търговска камара в България

Май 08, 2013 Новини БСП 0 595

Водачът на листата за народни представители на Коалиция за България в София област Корнелия Нинова и зам

Водачът на листата за народни представители на Коалиция за България в София област Корнелия Нинова и зам.-председателят на БСП Евгени Узунов дискутираха предизборната програма на социалистите представители с Американската търговска камара в България. На срещата присъства Валентин Георгиев - изпълнителен директор на Камарата в България и Даниел Берг - директор за България на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Корнелия Нинова сподели, че двете страни са постигнали единомислие по много въпроси касаещи икономическото развитие на България. „Особено близки са позициите ни по теми като развитието на малкия и средния бизнес в страната, държавната подкрепа и насърчаването в сферите на образованието и иновациите, както и в намаляването на регистрационните и лицензионни режими, на които са подложени българските и чуждестранните компании", каза Корнелия Нинова. По думите й и двете страни са отбелязали важността на стимулирането на икономическия растеж и увеличаването на конкурентоспособността на българската икономика.

Сред разглежданите теми са били и поддържането на фискална стабилност, фокусиране върху икономическия растеж, въвеждането на мерки за стимулиране на местните и чуждестранни инвестиции и използване на данъчните политики и процедури за стимулиране на създаването на работни места. Изпълнителният директор на Американската търговска камара е представил на Корнелия Нинова и Евгени Узунов т.н. „Бяла книга" на организацията, съдържаща основните принципи, които биха спомогнали развитието на българската икономика.