В Божурище посрещнаха екипът на БСП в Софийска област

  Корнелия Нинова и Кирил Добрев, кандидати за народни представители от БСП в София област, се срещнаха в неделя с жителите на Божурище

 

Корнелия Нинова и Кирил Добрев, кандидати за народни представители от БСП в София област, се срещнаха в неделя с жителите на Божурище. Безработицата сред младите, бедността, която последното управление превърна в своя политика, липсата на адекватни медицински услуги са най-големите болки на хората в общината.

„За всеки месец от управлението на ГЕРБ в България един малък град е оставал без работа. ГЕРБ създаде армия от 400 хил. безработни. За тези четири години правителството на Бойко Борисов успя да съсипе малкия и средния бизнес. България не заслужава да я обричат на бедност, и съм убеден, че БСП може да й осигури по-добро управление”, каза Кирил Добрев.

„Ще се борим за младите хора. Те трябва да имат сигурността да живеят и работят в България”, каза водачът на БСП в 26-ти МИР Корнелия Нинова по време на откриването на кампанията на социалистите в Божурище. „На всеки учител или лекар, който решава да работи в малко населено място, ще му бъде гарантирана заплата и половина, а на фирма, която разкрие производство и нови работни места, ще бъдат гарантирани данъчни облекчения”, допълни тя.

Не беше подмината и кризата в образованието и здравеопазването. „Пари за тях в бюджета има. Просто ГЕРБ ги даваше за подслушване и забрави обикновените хора, нещо, което ние-социалистите не може да допуснем”, категорична е Нинова.

Кирил Добрев благодари на всички, които избраха да говорят за бъдещето на страната си вместо да отидат на кучешката изложба, която по същото време течеше в Божурище.

Малко по-късно Корнелия Нинова и Кирил Добрев, заедно с останалите кандидати Асен Георгиев, представител на Сливница, Александър Манолов, представител на Своге и Красимир Кунчев – на Костинброд, посетиха селата Пролеша и Хераково. Между предизборните срещи листата на БСП се включи в баскетболен мач.