БСП предлага решение на проблема със здравните специалисти в малките населени места

"Предвиждаме таксата за пенсионери при личния лекар да бъде намалена на 1 лв

"Предвиждаме таксата за пенсионери при личния лекар да бъде намалена на 1 лв., а не както е сега - 3лв. Ще започнем изграждане и на мрежа от модерни центрове за спешна медицинска помощ, които да обслужват малките населени места", каза пред повече от 200 жители на Етрополе водачът на листата на Коалиция за България в Софийска област Корнелия Нинова. Заедно с нея в града бяха още кандидатите за народни представители Георги Бояджиев и представителят на Етрополе инж. Владимир Александров. Здравеопазването и земеделието основно вълнуваха участниците в срещата. На въпрос как ще се привлекат специалисти по тези места Нинова отговори, че лекарите, избрали да работят в малки населени места, ще вземат 50% по-високи заплати от колегите им в големите градове. „Само БСП има решения за най-наболелите проблеми в обществото ни. За това за мен е чест да съм в този отбор. Аз съм човек, който държи на думата и се не предавам доверие", каза още Александров.

Корнелия Нинова беше пряма с етрополци и даде дума, че като народен представител от София област ще бъде всяка седмица в региона, ще предлага законопроекти, които да решават конкретните проблеми в региона. Не на последно място Нинова обеща да даде гласност на всяка несправедливост от трибуната на Народното събрание.

Въпреки, че в последния момент от общината не са разрешили на местния самодеен състав да участва в откриване на БСП, това не помрачи събитието на социалистите. Изненадата на вечерта беше за едни рожденик в листата - Кирил Добрев, който по същото време беше в Костенец. Нинова се обади на колегата си по телефона и след като даде тон за поздрав всички присъстващи, те честитиха на досегашния си и бъдещ депутат празника с викове "Победа" и "БСП".