Сергей Станишев: Два месеца след оставката на кабинета Цветан Цветанов продължава да е в МВР

Апр 19, 2013 Новини БСП 0 1249

  Станимир Флоров трябва незабавно да бъде отстранен, за да не може да възпрепятства по никакъв начин разследването и да не спомага за фалшификация на изборите

 

Станимир Флоров трябва незабавно да бъде отстранен, за да не може да възпрепятства по никакъв начин разследването и да не спомага за фалшификация на изборите. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев във Велико Търново. Лидерът на социалистите изтъкна, че митът как ГЕРБ се бори с организираната престъпност няма никаква почва. „Вече започна да излиза истината наяве", подчерта Станишев. Във връзка с мегаскандала с незаконното подслушване председателят на социалистите отбеляза: „пари на данъкоплатците, ваши пари са харчени по недопустим начин". Лидерът на БСП попита дали някой вярва, че служители ще правят всичко това без разрешение от най- високо място. По думите на Станишев става въпрос за огромни пари, за защита на икономически, политически и частни интереси. „Ако не отстранят Флоров, това би било тотална наглост", категоричен беше Станишев. По думите му два месеца след оставката на кабинета Борисов, на практика Цветан Цветанов продължава да е в МВР. „Най- важното е МВР да защитава обикнобвените граждани", добави Станишев.

По повод новия скандал с шефа на АЕЦ Козлодуй, лидерът на БСП изрази недоумението си как Валентин Николов от доставчик на банички и на детски градини стана шеф на атомната централа. „България е грабена системно, безобразно и на това трябва да се сложи край", каза Станишев.

Той подчерта, че предизборната кампания на Борисов е пълна с лъжи. „Защо Борисов и ГЕРБ обещават 32 млрд.лв. инвестиции, след като това са пари от ЕС и те се дават на българските граждани, а не на партията ГЕРБ?", попита Станишев. Според него заради управлението на ГЕРБ сега се налага да се бранят демокрацията, свободата и личното достойнство на хората в България. „Време е за нормален баланс на властите и всяка от тях да се контролира от гражданите", изтъкна Станишев.

Лидерът на БСП беше категоричен, че България има нужда от промяна, от програмно правителство  с ясна политическа отговорност. „БСП и аз лично ще носим такава отговорност и ще подкрепяме правителство с ясна програма. България се нуждае от диалог и съгласие", каза още Станишев. Той обяви, че БСП ще направи 10-годишна програма за реиндустриализация на България.