Пламен Орешарски: Нашата цел е да очертаем път след няколко години на безпътица

Апр 13, 2013 Новини БСП 0 953

  Приех предложението на Сергей Станишев да се включа по- активно в усилията за промяна

 

Приех предложението на Сергей Станишев да се включа по- активно в усилията за промяна. Рисковете са огромни, но целите си струват - да съхраним страната си и да я върнем на пътя на напредъка, да очертаем път след няколко години на безпътица, да заменим отчаянието с надежда. Това заяви бъдещият премиер на България Пламен Орешарски при откриването на предизборната кампания на Коалиция за България. Той подчерта, че изборите са изключително важни, а алтернативите реално са само две. Едната е да продължи негативната тенденция на хаос в икономическата политика, потискане на стопанската активност, загуба на работни места, на доходи и на перспектива. „Вторият път е да гласуваме за промяна в политиките, за насърчаване на стопанската активност, за пресичане на корупция и контрабандни канали и за по- голяма солидарност в обществото ни", каза Орешарски.

„Не познавам друго по- неспособно правителство от това на ГЕРБ в управлението на здравеопазването", отбеляза в речта си Таня Андреева. Тя сподели неволите си като човек, работещ в сферата на здравеопазването и като ръководител на болница. „Превърнали сме се във фокусници, за да закърпим бюджетите на болниците и да гарантираме здравето и сигурността на пациентите", каза с болка Андреева. Тя беше категорична, че не се нуждае от нагласената статистика на ГЕРБ за напредъка на страната ни, защото масовото обедняване, липсата на справедливост и безпътицата са сравними с катастрофа. „Боли ме за десетките млади и образовани хора, които напускат България, за бедността на пенсионерите, за голямата безработица. По грамотност страната ни минава на все по- задни позиции. Това трябва да се промени. Ние от БСП и Коалиция за България знаем как да го направим", изтъкна кандидатът за народен представител от левицата.  Андреева подчерта, че свободното европейско общество, към което трябва да се стремим, е без милиционерски похвати, без милиони за подслушване, без корупция, без мачкане - това е свободното европейско общество.

„Да се изправим и да решим съдбата си. 12 май е заветна дата в новата история на България. Тогава желаем да бъде по- усмихнати отколкото сега", призова Стефан Данаилов.

„Добър ден, България, добър ден, София. Да върнем България на хората - свободна, перспективна, социална", каза на чист български език председателят на ПЕС-Жени Зита Гурмай, която специално дойде в България за откриването на кампанията. „Цветът е червен, а номерът на бюлетината е 5" , обобщи Гурмай символите на победата. Тя отбеляза, че е облечена в черно, защото България е преживяла кошмарни дни при управлението на ГЕРБ. След това Гурмай съблече сакото си и остана по червена тениска на ПЕС.

 „Приятелят на Ангела Меркел - Борисов не е правилният човек за България. Той показа това сам като подаде оставка. Той показа, че не е в състояние да се справи", каза Гурмай. Тя подари кукла на Пламен Орешарски с посланието да не забравя жените в следващото правителство. „Моят приятел Сергей, заедно с усилията на Пламен и на цялата партия ще донесат промяната в България. Пламен Орешарски е способен да изгради новата България", каза Зита Гурмай. Тя отбеляза, че ПЕС има фантастичен президент в лицето на Сергей Станишев. Гурмай специално поздрави и прекрасната организация на жените-социалистки в България.