Сергей Станишев: Програмата ни е отворена. Ще чуем всички предложения на бизнеса

Апр 12, 2013 Новини БСП 0 829

Гневът натрупан в обществото ни е огромен

Гневът натрупан в обществото ни е огромен. Необходими са дълбоки политически промени в държавата, която вече не се възприема като покровителка и закрилница на българите. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Според Станишев основната цел пред Коалиция за България е да не допусне ново управление на ГЕРБ. „Те вече съсипаха всичко. Само чрез премахването на ГЕРБ от управлението ще има позитивно развитие за бизнеса в страната ни", категоричен е Станишев.

 Според лидера на БСП не е нормално управляващите да сменят позициите си по три пъти на ден. „Точно държавата по време на управлението на ГЕРБ стана най-непредсказуемият фактор в икономиката. Това допълнително утежни тежката кризисна ситуация и попречи на бизнеса да функционира нормално", изтъкна още лидерът на БСП. Той припомни, че кризата в страната ни е продължила толкова дълго, точно заради неадекватните действия на правителството на ГЕРБ.

По думите на Сергей Станишев въпросите за заложените в програмата на Коалиция за България 250 000 нови работни места и предлаганите промени в данъчната политика са само малка част от темите, за които БСП търси позициите на бизнеса. „250 000 са амбициозна, но постижима цел. Програмата обаче е отворена. Ние не претендираме да имаме отговори на всички въпроси. Много по-важно е да стигнем до тях заедно, изслушвайки идеите и предложенията на бизнеса", отбеляза лидерът на БСП.

Представителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България бяха категорични, че един от най-големите проблеми пред бизнеса в страната са монополите във всички сектори на икономиката ни. Монополи толерирани от управлението на ГЕРБ. Те отбелязаха факта, че от 250 000 регистрирани в България фирми, само 250 генерират 90% от печалбата, а 25 компании реализират 50% от нея. Това говори за тотална монополизация на икономиката ни и сме благодарни да чуем, че БСП ще направи детайлен анализ на състоянието на държавата и икономиката. Трябва да бъде потърсена отговорност от виновните за това състояние, категорични са представителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България.