Сергей Станишев: Обръщаме се към патриотите, които искат да спасят България от разрухата

Апр 03, 2013 Новини БСП 0 1056

Нашата платформа за изборите трябва да бъде обърната към всички патриоти, които милеят за България и искат да спасят страната от разрухата

Нашата платформа за изборите трябва да бъде обърната към всички патриоти, които милеят за България и искат да спасят страната от разрухата. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при представянето на част от личностите от гражданската квота в листите на БСП. Лидерът на социалистите сподели пред медиите за неотдавнашния си разговор с проф. Петко Андонов. „Той каза, че ситуацията в България изисква ние, социалистите, да се съюзим с гражданите, които на гърба си са почувствали корупцията, полицейщината, икономическата разруха и арогантността на ГЕРБ", отбеляза Станишев. Лидерът на социалистите изтъкна, че БСП се стреми към повече нови работни места, устойчиви финанси, към възраждане на българската духовност, достъпно здравеопазване, хората да могат да влияят на реалната политика.

„Пред вас са личности със собствена биография, които са постигнали много. От такива хора има нужда България", обърна се Сергей Станишев към медиите. Той изтъкна най-важните моменти от биографията на кандидатите за народни представители от гражданската квота. Лидерът на БСП подчерта, че това са личности, които имат собствена биография, професионална компетентност и позиция, те идват от различни сфери на живота и са постигнали много. „Разчитам на тях. Разглеждам ги като един екип", отбеляза Станишев и напомни, че първата задача на БСП е да спечели доверието на хората.

„Писна ми да се чувствам в плен в собствената си родина", каза Мартин Захариев и добави, че по същия начин като него се чувства семейството му, близките ми, много от хората, които се занимават с бизнес. „Единствено БСП отвори не просто завеса, а портал за гласа на гражданите", каза Захариев. Той изтъкна ангажимента, който лично Станишев е поел ангажимент да отстои гражданския глас в рамките на партийната структура.

Георги Терзийски беше категоричен, че кризата в България е следствие от човеконенавистното управление на ГЕРБ. По думите му хората се докарани до ситуация, в която се борят за ежедневното си оцеляване.

Калуди Калудов с болка сподели, че културата се намира в най- тежкия си период и определи като геноцид случващото се пред последните три години и половина. Според него българската култура има нужда да бъде събудена и да бъде подкрепена с повече средства. Калудов сподели и колко много от културните дейци са го поздравили и са му пожелали на добър час.

Николай Петев също се съгласи, че културата е унизена, както е унизен и българинът. Това според него води до по- лесна манипулация на хората. Петев изрази възмущението си от малограмотността на управленския елит и обеща да подари на ГЕРБ, освен Винету и други индиански книги. „Трябва да кажем не на тази простотия. Иначе обричаме българина на безбъдещност", каза Петев.

Таня Андреева изрази позицията си за състоянието в здравеопазването и възрази срещу абсурдите, които се случват. По думите й през последните години е липсвал план и всичко се е решавало на момента, без да се прави сметка за последствията. Андреева подчерта, че е абсурдно хора да се разкарват по болниците и да бъдат връщани. „Налице е пълен блокаж на спешната помощ", каза Андреева.

Според Таню Кирияков не може за 16 години да има 27 промени в закона за спорта  и когато дойде Олимпиадата да се обяснява как спортът се скрива. Петър Чобанов подчерта, че е необходим път, който да върне България на траекторията на растежа.

Христо Монов отбеляза, че никога не е имало толкова много хора, които са на ръба да се откажат от живота. Според него това е резултат от политиката на ГЕРБ, в която пред последните три години и половина човекът отсъстваше.