Коалиция за България се регистрира за парламентарните избори

Апр 01, 2013 Новини БСП 0 1048

  Всички партии в рамките на Коалиция за България имат една обща цел

 

Всички партии в рамките на Коалиция за България имат една обща цел. Трябва да освободим окончателно България от пагубното управление на ГЕРБ, което за три и половина години съсипа икономиката, опоска бюджета и докара хората до мизерия. Нещо повече, то се превърна в едно полицейско репресивно управление, което погази демокрацията в страната ни. На това трябва да се сложи край, за да няма второ управление на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като председателите на партиите от Коалиция за България регистрираха коалицията за участие в предстоящите парламентарни избори. В коалицията влизат - Българската социалистическа партия, партия Български социалдемократи, партия Движение за социален хуманизъм, партия Европейска сигурност и интеграция, Комунистическа партия на България, партия Земеделски съюз Александър Стамболийски, партия Нова зора, партия Политическо движение Евророма.

Според Станишев оттук нататък за коалицията започва активната предизборна кампания. „Утре, наред с окончателния състав на листите, Националният съвет на БСП ще разгледа и нашата предизборна платформа, както и конкретните ни ангажименти, защото най-важното за хората е да видят изход от тази изключително тежка ситуация, която създаде управлението на Бойко Борисов за всеки един българин", заяви лидерът на БСП. Той отбеляза, че най-важните предстоящи задачи са икономическото развитие на страната, създаването на работни места, увеличаването на доходите на хората и изготвянето на спешни спасителни мерки за стабилизирането на държавата.

Сергей Станишев бе категоричен, че Коалиция за България се явява на тези избори с амбицията да ги спечели. „Не заради БСП, не за да окупираме властта, както прави ГЕРБ, а за да решим острите, нетърпимите проблеми на българите. Ясно е обаче, че наследството ще бъде изключително тежко и всички го виждат. Всеки го усеща на своя гръб - и малкият бизнес, и пенсионерите, безработните, майките. Всички го виждат и разбират, че живеят много по-зле отколкото преди. На това трябва да се сложи край", категоричен е Сергей Станишев.