Сергей Станишев: Важно е лицата на БСП да печелят максимално доверието на хората

Мар 26, 2013 Новини БСП 0 1047

За мен голямата цел е да надвием ГЕРБ и да осигурим различна перспектива за страната

За мен голямата цел е да надвием ГЕРБ и да осигурим различна перспектива за страната. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев след заседанието на Националния съвет на партията, на което станаха известни водачите на листите на БСП за изборите. Лидерът на социалистите отбеляза, че съотношението между стари и нови водачи е 50 на 50, а 20% от водачите са жени. „Ще има и много младежи в следващата парламентарна група", обяви Станишев. Той подчерта, че сериозното обновление на листите е знак, че БСП отговаря на очакванията на гражданите. Станишев изтъкна, че е важно лицата на левицата да печелят максимално доверие. Председателят на БСП обясни, че листите отчитат стратегически и потенциалните кандидатури на опонентите, за да се получи добър сблъсък по време на кампанията.

„Чистките не отговарят на реалната картина на БСП и на моето разбиране като лидер на партията", категоричен беше Станишев. Той подчерта, че БСП не е партия от лидерски тип. „Сигурно сме най-демократичната партия като издигане на номинации и кандидатури", добави лидерът на БСП. Той сподели, че през последните седмици е провел разговори с членове на ръководството, с народни представители. „Става дума за мои другари, дали много за БСП, много от силните фигури, които са влизали в много битки. Става дума и за много от най-добрите ни експерти и професионалисти в България", добави още Станишев. Той изрази благодарност към депутатите от Коалиция за България, които работиха в 41-вия парламент и напомни за водените тежки битки срещу ГЕРБ.

Станишев изтъкна, че България се намира в извънредна ситуация - за първи път от 1997 г. едно правителство си отиде, в резултат на масови протести. Същевременно 49 % от хората са застрашени от обедняване. „Символ на управлението на ГЕРБ са хората-факли", добави лидерът на БСП. Той напомни, че България днес е изпаднала в изключително тежка криза. „Това, към което се стремим в нашата партия, е промяна", заяви Станишев.