Сергей Станишев: След разрушителното управление на ГЕРБ, България има нужда от надежда

Мар 25, 2013 Новини БСП 0 826

  „Страната ни има нужда от програмно правителство на националната отговорност и националното спасение след това разрушително управление, което срина всичко

 

„Страната ни има нужда от програмно правителство на националната отговорност и националното спасение след това разрушително управление, което срина всичко. Затова и днес, на Благовещение, този светъл християнски празник, който вдъхва надежда, ние регистрираме БСП за участие в предстоящите избори. Защото България има нужда от надежда." Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като заедно със 122 младежи, каквато е възрастта на БСП, внесе в ЦИК 21 000 подписа за регистрацията на партията в предстоящия вот.

По думите на Сергей Станишев най-голямата цел на БСП на предстоящия вот е отстраняването на ГЕРБ от власт. „От изборите ще зависи дали искаме да останем в състоянието, до което ни докара управлението на Бойко Борисов или искаме ефективна промяна. От предстоящите парламентарни избори ще зависи бъдещето на България", категоричен е Сергей Станишев. Според него е изключително важно ГЕРБ да бъде отстранена от властта, тъй като те продължават да управляват чрез служебното правителство. „Това е важно, защото тяхната власт реализира политически и икономически монопол, срина държавата, икономиката и обрече българите на мизерия. Хората трябва да излязат да гласуват, защото това е единственият начин да се реализира промяната, която всички искат", отбеляза Сергей Станишев.

Той е категоричен, че България се нуждае от социална, икономическа и политическа промяна и единственият път е активно гласуване на предстоящите избори. „Нуждаем се от промяна, след три и половина години безвремие, некомпетентност, смазване на хора и ограбване на обществения ресурс. Това трябва да спре и най-сигурният начин гласът на хората да бъде чут е гласовете им да надделеят над контролирания вот, манипулациите и фалшификациите", каза още Станишев.

В отговор на журналистически въпрос за броя на събраните подписи, Сергей Станишев заяви, че му се струва детинска надпреварата в събирането на подписи за регистрация на партиите. „Нашите 21 хиляди подписа са три пъти повече от необходимото за регистрация. Детинско е да има надпревара за това, кой ще внесе повече подписи, но очевидно партии като ГЕРБ не са разбрали това. Когато внесат 770 хиляди подписа, колкото ние събрахме за Референдума, ще можем да се състезаваме като равни", допълни още лидерът на БСП.