ПГКБ праща сигнал срещу Мирослав Найденов в комисията за корупция по високите етажи на властта

Янр 18, 2013 Новини БСП 0 840

ПГКБ иска оставката на Мирослав Найденов за цялостно творчество, обяви депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев в парламента

ПГКБ иска оставката на Мирослав Найденов за цялостно творчество, обяви депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев в парламента. Социалистите напомниха за безобразията на Найденов като министър и обявиха, че внасят сигнал срещу него в комисията за корупция по високите етажи на властта. Сигналът е свързан с дейността на Мирослав Найденов като директор на Екоравновесие. Председателят на групата общински съветници от БСП в СОС Жельо Бойчев напомни за фрапиращите нарушения в дейността на дружеството, констатирани в специален доклад, свързан с проверката на Екоравновесие. Бойчев даде пример с обществена поръчка за избор на приют за безстопанствени кучета. „Най- големият собственик на терени в София - Столична община избира частен терен за приюта. Наемът в Горни Богров е около 20 000 лв. месечно", изтъкна общинският съветник. „Ако вземем мезонет за кучетата в центъра на града ще ни излезе по- евтино", добави депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев. „Да дадем шанс на новия главен прокурор да покаже, че всички са равни пред закона и да види какво става с прокурорските проверки", каза още Бойчев. 

Петър Курумбашев отбеляза, че Мирослав Найденов е емблема на управлението на ГЕРБ. „Имам чувството, че това е последният министър, с който Бойко Борисов би де разделил. Това не е случайно. Те бяха добри приятели в Столична община и развиха същите корупционни практики, но сега държавата им дава много по- големи възможности", отбеляза депутатът от ПГКБ. Той напомни, че думата „калинки" дойде от ДФЗ. „Да напомним ли за шефа на Напоителни системи Георги Харизанов? Да напомни ли за двама бивши служители на министерство на земеделието, които са в областта на пиара? Да напомним ли за нагласените търгове за дървопреработване и протестите на хората, които се занимават с дърводобив? И да завършим с това, което се случва с Корал, Несебър, Иракли", добави Курумбашев. Той обяви, че социалистите специално ще внесат и сигнал по случая с плажа Корал.

„Сигналите за Несебър, Иракли и Корал се отнасят до днешния ден, до безобразията, които извършва властта днес", каза Мая Манолова.