Сергей Станишев: Важно е хората да не пропуснат първата възможност да определят политиката на държавата по важен въпрос

Янр 14, 2013 Новини БСП 0 1150

Важно е хората да не пропуснат първата възможност за 23 години да определят политиката на държавата по важен въпрос - той засяга ежедневието на всеки, цената на тока, енергийната независимост на страната ни

Важно е хората да не пропуснат първата възможност за 23 години да определят политиката на държавата по важен въпрос - той засяга ежедневието на всеки, цената на тока, енергийната независимост на страната ни. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес в центъра на София лично призоваваше гражданите да гласуват с ДА на референдума. Председателят на социалистите коментира твърденията, че референдумът ще излезе скъпо, като изтъкна, че близо 17 млн.лв. се дават за разяснителна кампания за цифровизацията. Според лидера на БСП целта на ГЕРБ е да откажат хората да гласуват. „Управляващите се страхуват от референдума и от българските граждани", каза Станишев. Той подчерта, че ако над 20% от гражданите гласуват, темата за Белене ще бъде открита наново и ще бъде върната за разглеждане в парламента.

Пред медиите Станишев коментира, че обвиненията, отправени от Мирослав Найденов, са провокирани от страха на управляващите. „Опитват се да отвлекат вниманието от скандала в Несебър, който е реализиран по време на управлението на ГЕРБ и който е реализиран с конкретно решение на земеделското министерство", каза председателят на БСП. „Преди една седмица Найденов се опита да въвлече брат ми. Брат ми няма и един квадратен метър на българското Черноморие. Същото важи и за Моника", добави Станишев.