Сергей Станишев: Референдумът е дузпата, която гражданите ще бият на ГЕРБ

Янр 12, 2013 Новини БСП 0 1463

Референдумът е дузпата, която гражданите ще бият на ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред повече от 300 млади социалисти в Стара Загора

Референдумът е дузпата, която гражданите ще бият на ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред повече от 300 млади социалисти в Стара Загора. Според Станишев националното допитване дава възможност хората да вземат държавата в свои ръце и те да определят развитието на страната. „Този референдум е извоюван от гражданите. Той е реакция срещу решението на Бойко Борисов да спре Белене", отбеляза председателят на социалистите. Станишев изрази възмущението си по отношение на лицемерното поведение на управляващите, които многократно променят позицията си за референдума.

Лидерът на БСП подчерта, че Белене и референдумът са символ на модерната, индустриална и високотехнологична България. Станишев беше категоричен, че развитието на ядрената енергетика има изключително значение за икономическото и социално развитие на страната и за живота на всеки гражданин. Председателят на БСП добави, че Белене ще осигури достъпни цени на тока за хората и подчерта, че България ще има нужда от повече ток занапред. Председателят на МО в БСП Явор Гечев призова младите хора активно да участват в предстоящия референдум и да гласуват с „да". „Имаме да спечелим референдума и изборите. Затова всеки ден ще е важен", добави Гечев.

Попитан от медиите как ще коментира идеята на управляващите да се увеличи заплатата на премиера, Станишев коментира: „Това предложение не е изненада за мен. Едно от първите решения, които взе това правителство, беше да си увеличи заплатите". Лидерът на БСП коментира опитите на Симеон Дянков да си измие ръцете с ЕК в стремежа си да се оправдае защо пенсионерите не получиха коледни добавки. „Борисов да принуди Дянков и да изпълнят ангажиментите към пенсионерите", настоя лидерът на БСП. „Образованието за младите хора е сфера, в която трябва да се влагат повече средства", каза още Станишев.