През 2013г. Сергей Станишев слага точка на катастрофата ГЕРБ

Янр 04, 2013 Новини БСП 0 818

„Точка на катастрофата ГЕРБ" беше късметът, който председателят на БСП Сергей Станишев изтегли от новогодишната баница

„Точка на катастрофата ГЕРБ" беше късметът, който председателят на БСП Сергей Станишев изтегли от новогодишната баница. По традиция лидерът на социалистите покани представителите на медиите да проверят какъв ще бъде късметът на всеки през годината. Пред журналистите Станишев очерта двете основни стъпки от мисията на БСП за предстоящата година. На първо място той изтъкна, че хората отчетливо трябва да разберат за безобразията и злоупотребата с власт на ГЕРБ. На второ място БСП трябва да предложи платформа за излизане от кризата и за управление с разум, отговорност и диалог, която да консолидира голяма част от обществото. „След изборите задачите на следващото правителство ще бъдат национални - за спасение на България, за създаване на нова перспектива за икономиката, за заетостта, за възстановяване на демокрацията. Тази задача ще се постараем да я реализираме, ако получим доверието на хората, с много широк кръг българи, които желаят реална промяна", каза Станишев.

Лидерът на социалистите напомни, че през януари ще се проведе първият референдум в съвременната история на България, който е извоюван от над 770 000 българи. Той призова хората да гласуват и отбеляза, че има шанс да се определи бъдещето на българската ядрена енергетика и да се продължи изграждането на Белене. „Ще направим всичко възможно гражданите да разберат обективната истина и ще провеждаме политическа кампания на БСП. Да принудим управляващите да се съобразят с волята на хората", отбеляза Станишев. Той беше категоричен, че никакви дребни шмекерии не могат да подменят съдържанието на референдума - той е реакция на решението на правителството на Бойко Борисов да се спре изграждането на АЕЦ Белене. Председателят на социалистите добави, че второто голяма събитие на 2013г. ще бъдат изборите, на които хората ще определят развитието на България за следващите 4 години.

На журналистите Сергей Станишев пожела професионален хъс, обективност и точност в отразяването на събитията в страната. „Знам, че не ви е лесно да вършите работата си по стандартите на вашето вътрешно убеждение", обърна се към медиите лидерът на БСП. По думите му е налице огромен е политическият натиск да не се отразяват неудобните за управляващите неща, както и корпоративен натиск на собствениците. „Тази година да бъде година на промяната в това отношение между власт и независими медии", пожела Станишев.

За да поздравят журналистите бяха дошли секретарят на НС на БСП Красимир Янков и членът на ИБ на НС на БСП Илияна Йотова. От баницата Янков изтегли късмет за здраве и щастие, а на Йотова се падна отговорна и доходна година. Членът на ИБ на НС на БСП Деница Златева взе късмет с гатанка: „Чие е творческото прозрение: Някои хора си уредиха живота докато се подмазваха на премиера?", а депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски изтегли благоденствието.