Инициативният комитет за провеждане на национален референдум протестира срещу Информационния лист на МС

Дек 27, 2012 Новини БСП 0 1303

Инициативният комитет за провеждане на национален референдум остро протестира срещу решението на Министерския съвет за публикуване на Информационния лист „Референдум за развитието на ядрената енергетика в България"

Инициативният комитет за провеждане на национален референдум остро протестира срещу решението на Министерския съвет за публикуване на Информационния лист „Референдум за развитието на ядрената енергетика в България". Още повече, че комитетът е изпратил възражение по този въпрос към кабинета на 17.12.2012г., на което до момента няма отговор.

Министерският съвет е използвал единствено мотивите на 76 народни представители от ПП ГЕРБ и напълно е пренебрегнал мотивите за провеждане на национален референдум, подкрепени от 770 000 български граждани. По този начин кабинетът пряко нарушава закона и ограничава правото на българските граждани на достъп до информация. Некоректно е в Информационния лист да се съдържат мотиви от правителствен документ, какъвто е „Енергийна стратегия на Република България до 2020 година". За пореден път изпълнителната власт използва механизмите на държавата за провеждане на незаконосъобразна антиагитация.

Инициативният комитет настоява  правителството на Република България да преразгледа решението си от 12.12.2012 г. и да редактира съдържанието на Информационния лист. В противен случай, за пореден път управляващите ще докажат, че не се интересуват нито от волята на българските граждани, нито от законите на страната.

Отново призоваваме всички разумно мислещи българи да гласуват с „ДА" на Референдума за бъдещето на страната.