Имаме нужда от правителство, което да носи народната енергия

Дек 10, 2012 Новини БСП 0 1092

  След парламентарните избори България ще се нуждае от правителство на националната отговорност, с ясна програма за излизане от кризата

 

След парламентарните избори България ще се нуждае от правителство на националната отговорност, с ясна програма за излизане от кризата. Само всички заедно можем да изведем страната от тази ситуация. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Хасково. Според него България се нуждае от нов модел за развитие - с работещи институции, с държава, която създава условия за икономически растеж и която е социално ориентирана. Станишев обяви, че ръководството на левицата започва срещи по регионите в страната, на които ще се обсъжда въпросът как да се търси допълнително доверие от гражданите. „Силите ни и тези на ГЕРБ са изравнени. Ние търсим доверие, за да спечелим изборите с ясен мандат и затова сме открити за диалог с най-широк кръг. Имаме нужда от правителство, което да носи народната енергия, защото наследството  на ГЕРБ ще бъде изключително тежко и България трябва да се спасява", каза лидерът на социалистите.

Станишев коментира новината, че дълго отлаганите Коледни добавки за пенсионерите няма да се случат. „Това е поредната гавра, поредният студен душ. Практически ГЕРБ се провалиха във всичко, което обещаха" каза  председателят на БСП. Той изтъкна, че при управлението на ГЕРБ са отнети над 30 социални придобивки и хората живеят по-зле. „Още по-трагично е икономическото състояние на България", добави Станишев. По думите му икономиката е срината, работници масово се съкращават и близо 700 хиляди българи са неработещи. „Единственият път да излезем от тази ситуация са изборите - по демократичен път да коригираме всичко, допуснато от управлението на ГЕРБ", категоричен беше Станишев. В Хасково той участва в отбелязването на 120-годишнината от създаването на Хасковската партийна организация.