Стефан Данаилов с номинация за Оскар от Националния съвет на БСП

Дек 08, 2012 Новини БСП 0 1508

Националният съвет реши да се проведе заседание на 48-ия конгрес на БСП на 16 февруари 2013г

Националният съвет реши да се проведе заседание на 48-ия конгрес на БСП на 16 февруари 2013г.

 

Ако БСП имаше възможност, щеше да номинира Стефан Данаилов за Оскар. Тъй като за съжаление нямаме това право, получаваш нашата номинация за любов и признателност, че в трудни моменти винаги си бил на предна линия. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към Стефан Данаилов в началото на заседанието на Националния съвет на партията. Цялата зала се изправи и аплодира Ламбо, който утре празнува своя 70 годишен юбилей. Станишев пожела на Данаилов здраве и вдъхновение, докато той получаваше като подарък огромен букет с червени рози и картина на любимия му художник акад. Илия Петров. „Скъпи Ламбо, за нас ти си не само прекрасен артист, обичан от поколения българи, но и наш другар, който отстоява позицията си докрай и защитава убежденията си", обърна се Станишев към Стефан Данаилов. Лидерът на БСП напомни за великолепната, честна и открита кампания, която Данаилов проведе на президентските избори и която спечели доверието на 1,5 млн. българи.

„В моя живот много пъти съм чувал браво, ура, ръкопляскане. Чувал съм и доста пъти слизай, оставка. Ура-то, благодаря, ръкопляскането и възторга съм ги получавал от вас и от хората, които симпатизират на лявата идея", обърна се към залата Стефан Данаилов. Той сподели, че през 13-те години, през които е в политиката, се е срещнал с много хора от цяла България. „Аз съм приятел и човек за дълъг път. Тогава усещаш рамото и силата на този, който е до теб", каза Ламбо. „В следващите години Стефан Данаилов няма да го видите срутен и паднал. Имаме достатъчно много работа да вършим и от всеки от нас зависи какво ще се случва в България", добави той.

Националният съвет реши да се проведе заседание на 48-ия конгрес на БСП на 16 февруари 2013г. от 11 часа в зала 1 на НДК. В рамките на дневния ред председателят БСП Сергей Станишев ще говори за обстановката в страната и за дейността на партията за участие в изборите. Ще бъде приет политическия документ за участието на БСП в парламентарните избори 2013г., както и промени в Устава на партията.