Президентът на ПЕС Сергей Станишев ще обсъди с ръководствата на ЕНП, АЛДЕ и Зелените статута на европейските политически партии

Дек 04, 2012 Новини БСП 0 1487

  Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев заминава на двудневно посещение в Брюксел

 

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев заминава на двудневно посещение в Брюксел. По- късно днес Станишев има работна среща на високо ниво с ръководствата на европейските политически партии. Основна тема на разговора ще бъде предложението на Европейската комисия за статута на европейските политически партии. Ще бъде обсъдена и подготовката на кампанията за европейските избори през 2014г.

Очаква се на срещата да присъстват зам.-председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Яшек Сариж-Волски и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес-Истуриз; председателят на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) сър Греъм Уотсън и генералният секретар на АЛДЕ Якоб Мороза-Расмусен; съпредседателите на Зелените Моника Фрасони и Райнхард Бютикофер; Сергей Станишев ще бъде придружаван от генералния секретар на ПЕС Ахим Пост.

В сряда, 5 декември, президентът на ПЕС ще разговаря с председателя на групата на социалистите във френския парламент Бруно ле Ру.  Те ще обсъдят възможните съвместни инициативи на ПЕС и френските социалисти. Акцент в срещата ще бъдат и предстоящите избори - както национални, така и европейски - през 2013 и 2014 г.