ПГКБ сезира комисията за корупция по високите етажи на властта за разваления боб и пиарките на Мирослав Найденов

Nov 16, 2012 Новини БСП 0 1480

Депутатът от ПГКБ Добрин Данев внася днес в комисията на Яне Янев сигнал, свързан с програма „Благотворителност" на земеделското министерство и снабдяването със стоки на хора в неравностойно положение

Депутатът от ПГКБ Добрин Данев внася днес в комисията на Яне Янев сигнал, свързан с програма „Благотворителност" на земеделското министерство и снабдяването със стоки на хора в неравностойно положение. Депутатът отбеляза, че тази година програмата е за около 45 млн.лв. По думите на Данев голяма част от позициите в търга са спечелени от една фирма - „Фантастика 95", при това на цени, които са много по- високи от борсовите. „Разликата, която възлиза на около 4 млн.лв., вместо да отиде до 300 000 бедни в страната, отива в джоба на тази фирма", възмути се депутатът от левицата.

Мая Манолова добави, че по време на парламентарния контрол социалистите ще питат Мирослав Найденов дали е санкционирана фирмата, която достави заразения зрял боб. „От разликата в цената на боба фирмата е спечелила над 1 млн.лв.", изтъкна депутатът.

Корнелия Нинова обяви, че внася сигнал за Красимира Спасова и Лора Димитрова, които станаха известни като пиарките на Мирослав Найденов и които спечелиха обществени поръчки на завишени цени.