Сергей Станишев представя визията си за силна европейска демокрация

Nov 14, 2012 Новини БСП 0 1258

Днес президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев заминава за Брюксел за среща с председателя на ЕП Мартин Шулц

Днес президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев заминава за Брюксел за среща с председателя на ЕП Мартин Шулц. На работна вечеря двамата ще обсъдят актуални за Европа теми, сред които европейския бюджет за 2014г.-2020г.

         В петък в Станишев ще бъде в Будапеща, където ще представи визията си за засилване на европейската демокрация. На 16 ноември 2012г. в унгарската столица той ще бъде специален гост на конференцията „Демокрация и Свободи в Централна и Източна Европа. Президентът на европейските социалисти ще се включи в дискусията за мерките, които биха засилили демокрацията в Европа. В рамките на форума акценти ще бъдат още - развитието на Централна и Източна Европа и пътят към нова социално-икономическа парадигма.

         Конференцията ще започне в 9.00 часа в хотел „Le Meridien" в Будапеща. Президентът на ПЕС Сергей Станишев ще участва в пресконференцията в 12.00 часа заедно с лидера на Унгарската социалистическа партия Атила Мещерхази, председателя на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода и председателя на FEPS Масимо Д'алема. Организатори на форума са Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS) и фондациите „Михай Танчич" и „Йозеф Атила".