Приоритет за БСП са политиките за младите хора

Окт 21, 2012 Новини БСП 0 1478

Приоритет в предстоящата предизборна кампания на БСП, ще бъдат политиките за младежта в нейните три основни стълба - политика за образованието, политика за заетостта и политика за младите семейства

Приоритет в предстоящата предизборна кампания на БСП, ще бъдат политиките за младежта в нейните три основни стълба - политика за образованието, политика за заетостта и политика за младите семейства. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на дискусията  „Младежка безработица", която се проведе в Русе. Форумът е част от двудневното честване на 100-годишнината от младежкото социалистическо движение в България. През уикенда в дунавската столица се събраха на 100 млади социалисти, водени от лидера на МО БСП - Явор Гечев. Станишев с тревога отбеляза, че безработица при младежите в България е над 30 процента, което е с два и половина пъти повече от официалната статистика.

„Партия ГЕРБ е готова да манипулира, фалшифицира и купи следващите парламентарни избори. Това бе направено и на президентските избори. Това е единственият им шанс, след като се провалиха като управляващи", каза още лидерът на БСП. Той призова партиите да кажат преди изборите дали са готови да се коалират с ГЕРБ. Станишев изтъкна, че изходът от изборите догодина ще се реши в България. По думите му - изборите ще се гледат много внимателно от цяла Европа и той ще направи всичко възможно за да не може ГЕРБ да открадне свободната воля на хората.

Младежкият форум в Русе завърши с поднасяне на цветя на паметната плоча „Младежко социалистическо движение в България". Там председателят на БСП връчи членските карти на осем млади социалисти.