Сътрудничество в областта на туризма, телекомуникациите и млекопреработването предлага БСП на Китай

Окт 18, 2012 Новини БСП 0 1139

  „Китай и България биха могли да си сътрудничат в областта на 4 G технологиите така, както това се случи при участието на китайски фирми в изграждане на 3 G технологиите в България", заяви Михаил Миков - зам

 

„Китай и България биха могли да си сътрудничат в областта на 4 G технологиите така, както това се случи при участието на китайски фирми в изграждане на 3 G технологиите в България", заяви Михаил Миков - зам.-председател на ПГКБ и ръководител на делегацията на НС на БСП, която е на посещение в Китай. Българските социалисти се срещнаха с члена на ръководството на местното правителство на град Шанхай и ръководител на организационния отдел на Градския комитет на ККП г-н Ли Си.

Михаил Миков отбеляза, че България и Китай биха могли да работят и в областта на туризма, което от своя страна би създало предпоставки за увеличаване и на бизнес контактите между двете страни. Според депутата от левицата България като страна с традиции в млекопреработването  би могла да бъде полезна на своите партньори и в тази сфера.

Делегацията на НС на БСП посети и културния център на квартал „Дапуцяу", където беше запозната с възможностите за стимулиране на културни прояви на гражданите от китайската държава.

Българските социалисти са в Китай по покана на Китайската комунистическа партия и имат за цел засилването на сътрудничество между БСП и ККП, както и на това между България и Китай в различни сфери.