БСП може да даде перспектива за Българи и да върне надеждата на хората

Окт 08, 2012 Новини БСП 0 1495

  „БСП е водеща и по същество единствена опозиция, чиято мисия е да не допусне втори мандат на ГЕРБ, а да върне надеждата в сърцата на хората и да им даде перспектива - перспектива за България"

 

„БСП е водеща и по същество единствена опозиция, чиято мисия е да не допусне втори мандат на ГЕРБ, а да върне надеждата в сърцата на хората и да им даде перспектива - перспектива за България". Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на срещата със столичните социалисти под надслов „Победата започва от София- солидарни с хората". Станишев бе категоричен, че мисията на БСП е много тежка заради опонента, който използва всички механизми, за да постигне целите си. „ГЕРБ не са способни да дадат перспективи на страната, да помогнат за икономическия растеж, не са ефективни и в социалната политика, напротив - те я смятат за второстепенна. Те обаче са много ефективни в контрола и в упражняването на властта в свой интерес", заяви лидерът на БСП.

Сергей Станишев поздрави кандидатите за кметове, които са се преборили с ГЕРБ на частичните избори във вчерашния ден. „Щастлив съм, защото ГЕРБ не е спечелил на първи тур в нито едно от населените места, където имаше частични избори. В Калофер нашият кандидат за кмет Румен Стоянов спечели с 88% доверие, а кандидатът на ГЕРБ има едва 3%", разказа още Станишев. Той бе категоричен, че методите, които използват ГЕРБ вече не дават резултат. „В Хърлец се опитаха да приложат добре познатите им методи за избори - с докарване на мутри, използване на кмета, с обещание за работа в Козлодуй, с лъжи, натиск и страх. И пак не им се получи", припомни лидерът на БСП.

Според него точно това ще бъде и основната задача пред БСП и лично пред него. „Едно от важните неща пред нас ще бъде да дадем всичко от себе си, за да може следващите избори в България да бъдат по волята на хората. Всеки да има възможността да гласува свободно, без страх и да знае, че гласът му ще бъде преброен честно", заяви Сергей Станишев. Той бе категоричен, че ще се работи, за да може изборите да се проведат по европейски критерии. „Точно по тази причина те ще бъдат наблюдавани и от нашите европейски партньори", припомни още президентът на ПЕС.

Сергей Станишев каза още, че за всеки един българин е добре оттук нататък социалистите и социалдемократите да управляват в колкото се може повече държави в ЕС. Той определи избирането му за президент на ПЕС, като знак на доверие от лява Европа за БСП и България. „Това показва отношение към нашата страна, защото България не трябва да седи на задната скамейка, а трябва да бъде третирана равноправно", каза Станишев. По думите му европейските социалисти са доказали с отношението си своята принципна и справедлива позиция към България. „Европейските социалисти отстояват позициите на България по множество въпроси, докато отдясно не показват подкрепа към страната ни", допълни още президентът на ПЕС.