Отворено писмо

ОТКРИТО ПИСМО ОТ ГРУПА ГРАЖДАНИ НА ГРАД ХАРМАНЛИ, ОБЛАСТ  ХАСКОВО ДО Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н ЦВЕТА ЦВЕТАНОВ,   МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Г-ЖА ИРЕНА УЗУНОВА, ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ХАСКОВО   ОТНОСНО: Наводнението  на територията на гр

ОТКРИТО ПИСМО ОТ ГРУПА ГРАЖДАНИ НА ГРАД ХАРМАНЛИ, ОБЛАСТ  ХАСКОВО


ДО

Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н ЦВЕТА ЦВЕТАНОВ,   МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Г-ЖА ИРЕНА УЗУНОВА, ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ХАСКОВО

 

ОТНОСНО: Наводнението  на територията на гр.Харманли, област Хасково

 

       Отправяме това писмо до Вас, като олицетворяващи най-важните държавни институции. Ние сме обикновени граждани, които по неволя преживяхме една от най-големите трагедии в нашият живот, загубихме собствеността си, работата си,  с която изкарваме прехраната си, и имуществото си. 

      Ние не сме специалисти по причините предизвикали наводнението в  нашият град Харманли, но видяхме с очите си как прелива река Харманлийска, минаваща през част от града  и  изпитахме ужаса да видим как целият ни труд в живота е потопен във вода и вече го няма.За толкова години, въпросната  река  не е представлявала риск за града и не е създавала проблеми като наводнения с  размери  на  природно бедствие.

     Това, което интересува и засяга нас, хората, живеещи в града, е да разберем е причината за наводнението и можеше ли да се избегне!

Пуснат ли е язовир Тракиец без предупреждение, който е разположен на Харманлийска река,  над село Тракиец в Област Хасково и най-големият язовир на Балканския полуостров?Настоятелно молим да ни се отговори как ще бъдат възстановени щетите ни и какви мерки ще бъдат взети от институциите за да се избегна повторно наводняване?

      Затова отправяме към Вас своите въпроси,  на които трябва да се даде отговор, за да  можем да съхраним  това, което сме  създали ние и преди нас, за  да не бъде отново унищожено.  

        Искрено се надяваме на Вашето съдействие за разумно решение на проблема!

 

        Поради обстоятелствата, налагащи бързо предприемане на  необходимите  действия  изпращаме  настоящото писмо по факс, след което  ще  го изпратим по официален ред.

 

С уважение,

                    Инициативен комитет на пострадалите от наводнението  в гр.Харманли

                   Петър Вълчев тел: 0895769056

 

09.02.2012г.

Гр.Харманли

 

       Настоящото писмо  е  израз на волята  и становището  на лицата, подписали   подписката, която следва да се счита за неразделна част от него!