Председателят на Общинския съвет на БСП- Плевен Любомир Петков ще отбележи Националния празник на България в Брюксел

  Плевен: Той е поканен да се включи в  делегацията на българските социалисти, която ще присъства на официалните чествания на 3 март в Европейския парламент

 

Плевен: Той е поканен да се включи в  делегацията на българските социалисти, която ще присъства на официалните чествания на 3 март в Европейския парламент. Програмата на посещението предвижда и вечеря с българските евродепутати- социалисти. За 4 март е организирана среща с представители на ръководството на Парламентарната група на Партията на европейските социалисти. Делегацията ще има време да разгледа и забележителностите на „Европейската столица".

Това ще е третото работно посещение на  Любомир Петков в Брюксел. Очевидно поверието на града действа, шегува се той. На централния площад се намира статуя, изобразяваща обвития в погребалната Плащеница вече мъртъв Исус Христос. Според местната легенда, който погали с ръка пластиката, ще се върне отново.

Заради посещението си в Брюксел Любомир Петков ще изпусне рождения ден на малката си дъщеричка Рада, която на националния празник 3 март ще навърши цели две годинки. Но обещава, че ще компенсира отсъствието си с голям подарък от белгийската столица.