Бойко Борисов вкарва в общината идеологът на концесията с Вълка - Красимир Арсов

Фев 24, 2009 Новини БСП 0 1652

Продължава опорочаването на  конкурсите в Столична община   Два от столичните райони от 1 март ще се чистят от фирма, която е 60% собственост на момиче на 24 години

Продължава опорочаването на  конкурсите в Столична община

 

Два от столичните райони от 1 март ще се чистят от фирма, която е 60% собственост на момиче на 24 години. Това съобщи зам.-председателят на комисията по екология в СОС и общински съветник от БСП Петър Корумбашев. По думите му бащата на момичето - Красимир Арсов - е идеологът на тази концесия, човекът, който е подготвил доклада за отдаването на тази концесия на Румен Гайтански. По твърденията на кмета се изгонва Вълка и се вкарва идеологът на концесията на Вълка - Красимир Арсов, категоричен беше Корумбашев. Това ли е начинът за борба с този концесионер?, попита той.

По думите на общинския съветник тази фирма е подизпълнител на общинската фирма „Чистота", чийто шеф се казва Граматиков. Граматиков като шеф на общинска фирма е съдружник с Арсов в няколко фирми и участва в управлението на няколко фирми заедно с него, заяви Корумбашев.

Фирмата, която взима другите два района в столицата, е „Титан". По думите на общинския съветник от БСП именно тази фирма е вкарала общината в тази ситуация, обжалвайки до дупка процедурата и събаряйки тази процедура, включително и с последното решение на КЗК.

Днес в рамките на пожарните действия трябваше да гласуваме закупуване на техника за 1,6 млн. лв. - камиони и кофи, които ние така и не разбрахме как са сключили договори с тези фирми, преди общинската фирма „Чистота" да е знаела, че ще спечели. Може би само е било усещане, че ще спечели?,  коментира Корумбашев.

По думите на общинския съветник от БСП е изключително критично ако не се знае 10 дни преди изтичането на концесията кой ще чисти райони като „Люлин" или „Младост", които имат между 250 000 и 300 000 жители или един район като „Витоша", който е изключително труден за чистене. По думите му такава процедура по предаване, на които и да е фирми трябва да се провежда месеци по- рано, за да може хората на тези фирми да бъдат обучени, да знаят маршрутите, по които ще се движат, да се направят съответните бази, в които се разполага техниката. Не съм ентусиазиран и от това, което видях като възможности на тези фирми да почистват града и да реагират навреме, коментира Корумбашев.  Общината просто проспа цяла една година, за да почне работата по създаване на общинска фирма, допълни той. Корумбашев припомни, че след като миналата година изтече концесията на четирите района, администрацията е забравила да пусне поръчката. Като искаш да някой да го замениш и да направиш общинска фирма, добре е да предвидиш такива средства в бюджета. Нищо от това не се случва, категоричен беше общинският съветник от БСП.