Кристиан Вигенин: Време е с младите напред да извоюваме първата голяма победа на лявото в България

Юли 27, 2024 Новини БСП 0 195

27.07.2024

 „Тук сме, за да чуем какво имат да ни кажат тези два важни върха в България – единият, от който тръгна нашата свобода – Шипка и другият, Бузлуджа, откъдето тръгна нашата столетна мисия за борба за социална справедливост, за права на трудещите се, за борба с неравенства, за една силна и стабилна държава“. Това заяви заместник-председателят на БСП и ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП Кристиан Вигенин пред хилядите социалисти на Бузлуджа. 

По думите му днес, когато България гори и в пряк, и в преносен смисъл,  политическите опоненти на социалистите представят единствено  едно политическо блато и безвремие. „Тук сме, за да кажем „Не!“, за да кажем „Стига!“. Днес сме тук БСП, със своите политически партньори и сме готови да поведем битката за събуждането на обезверения български народ“, посочи Вигенин.

Той припомни, че вчера левите формации са приели Обръщение към българския народ, в което са посочили стъпките към това България да бъде една различна държава - солидарна, справедлива и модерна, която да се грижи на първо място за своите граждани. „За тази държава си струва да се бием, да работим, за да гарантираме, че България освен всичко друго ще бъде мирна и няма да допуснем да участва в чужди войни“, категоричен бе социалистът. 

Той обърна внимание, че има цяло едно поколение млади хора, които все още не са виждали победа на БСП на парламентарни избори. „Време е, с тези млади хора напред и с нашата подкрепа, да извоюваме първата голяма победа на лявото в България. Това ще бъде победа не само за БСП и за лявото, а истинска победа за България, откъдето да тръгнем в друга посока“, каза още Кристиан Вигенин.