„Пчелина“ блокира ключова пътна артерия

10.07.2024

Търпението на жителите на Пчелина свърши. Те са готови да блокират движението по ул. „Прилеп“ след една седмица, ако не бъдат взети спешни мерки по изграждането на инфраструктурата в района. Това стана ясно на среща, инициирана от тях, с институциите, отговорни за липсата на улици в местността. Хората се чудят защо ремонтните дейности, по проекта на ВиК в „Пчелина“, продължават вече почти 2 години и кога точно ще приключат.

„Реално липсва достъп до някои от улиците и няма как да стигнем до домовете си. Да не говорим за мръсотията, която се носи из въздуха…“, обърнаха се те към инж. Методи Иванов, представител на строителната фирма, изпълняваща проекта, който единствен дойде на срещата с тях. Те бяха изненадани и от пълната незаинтересованост на ВиК и Общинската администрация, както и от кмета на Варна, който също не дойде на срещата.

Къде е Благомир Коцев? Той е добре запознат с нашите проблеми, още от предизборната му кампания. Явно всичко си остава само предизборно, коментираха разочаровано жителите на района.

„Тук буквално бедстваме и се чувстваме като в затвор в собствените си домове. Няма път, има само кал и дупки. Още преди няколко месеца направих официално питане към кмета кога най-после ще има улична регулация в района, но и до днес отговор няма“, допълни общинският съветник Зорница Василева, също жител на „Пчелина“.

Тя и нейните съграждани вече започнаха подписка за спешно приключване на строителните дейностите по улиците „ Прилеп“ и „Патриарх Максим“, и останалите, засегнати от ремонта по водния цикъл. Инж. Иванов се ангажира след седмица ремонтът да приключи.

В случай, че срокът не бъде спазен, жителите на „Пчелина“ са в готовност да блокират ул. „Прилеп“, която е един от входовете на Варна.