Веска Ненчева: БСП доказа, че стои зад българското розопроизводство и българските семейства

„БСП за България” в Пловдив област откри кампанията си в емблематичния Сопот и представи силна листа, събрала борбеността на младите хора с мъдростта на опитните

„БСП доказа че може да води и печели битки, да защитава националното богатство, каквото е българското розопроизводство, да отстоява правата на българските семейства, на работещите хора, да предлага реални политики за българското образование”. 

Това заяви водачът на „БСП за България” в Пловдив област Веска Ненчева при представянето на листата – емблематичното за България място – Сопот. 

В листата са съчетани младостта, борбеността, силното желание за работа с мъдростта и опита, който ни е необходим. Всеки от тях знае, може и милее за бъдещето на страната, категорични са социалистите. 

Това са: Никола Иванов - председател на партия Национално движение „Единство”, коалиционен партньор на „БСП за България”, Илиян Марков - на 23 години, родом от Карлово, студент, със собствен бизнес, Алекс Гигов – също млад човек, на 24 г., юрист, работи в сферата на търговското и международното право, консултант по европейски програми, Тодор Личев - на 41 г., от община Карлово, висше образование, специалност „Бизнес администрация“, предприемач-строител, Симеон Иванов - на 54 г. от община Раковски. Завършил Русенския университет, юрист. Адвокат към пловдивската адвокатска колегия, Запрян Христев - на 54 г., еколог, дългогодишен учител по химия и биология, 12 години е кмет на село Чалъкови, Иван Яков на 58 г., от община Калояново, общински съветник в ОбС Калояново.

Трета в листата на „БСП за България” е Мария Мустакова, на 40 г., два мандата общински съветник в ОбС Хисаря, директор на ОУ „Отец Паисий“ в село  Песнопой. Втора - Ралица Сатанска, на 32 г., от община Раковски, завършила ПУ „Паисий Хилендарски“ Пловдив, специалност „Право“.

Водачът на листата Веска Ненчева няма нужда от представяне, но ще кажем -  израснала в Розовата долина, възпитана в родолюбивия дух на родния край, тя е дългогодишен учител в СУ „Христо Проданов“ в Карлово, обичана и уважавана от своите колеги и няколко поколения ученици, общински съветник в ОбС Карлово, народен представител в 44-то, 45-то, 46-то, 47-то и 48-то Народно събрание, заявиха социалистите при откриването на кампанията. 

Да подкрепят водача Веска Ненчева и кандидатите дойдоха водачът на кандидат-червената листа за европейските избори Кристиан Вигенин и Вяра Йорданова.

„За мен е чест, че съм тук, за да подкрепя Веска Ненчева като водач на областната листа на БСП за България. Заедно с нея водим тези битки за българската роза и за розовото масло и ще продължим да го правим. Нашият ангажимент по тези проблеми остава. Ние в европейския парламент, тя в българския, защото само когато работим заедно, само когато европейската и националната политика гледат в една посока, тогава се постигат резултати. Пожелавам ползотворна кампания и здрави нерви на Веска и водената от нея листа. Вярвам, че на 9 юни в Пловдив област отново ще бъдете сред първенците. Победа и успех“, каза водачът на евролистата на „БСП за България” Кристиан Вигенин.

„Предстои ни поредна битка. Битка за отстояване на правовата държава, битка за запазване на националния ни суверенитет, битка за доказване на националната ни стабилност в Европейския парламент”, заяви Веска Ненчева. Тя бе категорична: 

„Тази битка ще я водим заедно, както досега във всички битки, които са били с наша победа. Хората от нашата листа са млади, амбициозни, ерудирани, хора и с опит. Смятам, че всичко, което е необходимо да направим за защита на семействата, за защита на работещите, за защита на образователната ни система, за защита на образованието, ще се случи с нас, хората, които заставаме с чисти лица и сърца пред вас. Очакваме вашата и на вашите семейства и приятели подкрепа с № 24, защото наистина тръгваме към битка, в която трябва да победим“, каза Веска Ненчева и призова хората да гласуват с бюлетина № 24.