Цветелина Пенкова, БСП: За Шенген всички български евродепутати сме обединени

Май 12, 2024 Новини БСП в медиите 0 319

12.05.24 г.

„Успях да убедя немски социалисти да гласуват в подкрепа на ядрената енергетика, което е прецедент. Спирането на 1-ви и 2-ри блок на АЕЦ Козлодуй е въпрос на преговори.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП Цветелина Пенкова в предаването „Събуди се“ по Нова.

Като втори голям успех имащ пряко отношение към България тя отчете политиката по реиндустриализация. „Осъзнахме грешката, че изнасяйки всички производства извън рамките на континента няма как да имаме работеща икономика и няма как да гарантираме работни места и достойни доходи“, добави Пенкова и призова да върнем реалните производства.

По думите й ние сме изключително богати на цветни метали, но изнасяме суровината вместо да правим продукт с висока добавена стойност в България. „Сега вече е възможно и с помощта на европейско финансиране тези производства да се случват тук“, уточни кандидатът за евродепутат от листата на БСП.

„Мога да дам много примери по отношение на пакет мобилност, Шенген – винаги сме били обединени 17-те евродепутати. Там сме длъжни да защитаваме националния интерес. Разбира се, понякога има казуси, по които имаме и партийни различия, но на първо място винаги остава България“, каза в заключение Цветелина Пенкова.