Инж. Петър Кънев в Бургас: България има нужда от достойни политици

БСП е принципна, честна и отговорна пред хората партия - доказа, че неин основен приоритет е грижата за хората, отстояването на националния и обществен интерес, заявиха социалистите

Предизборната кампания на Коалиция "БСП за България" за предстоящите избори беше открита в Бургас. Пред информационната шатра на социалистите на булевард "Богориди" в морския град бяха представени кандидатите за народни представители от листата на коалицията във втори многомандатен избирателен район. В листата има двадесет и пет души. Всички те са изявени специалисти в различни области на икономиката, бизнеса и обществения живот.

„Отново ще бъде дадена възможност на българския избирател да направи своя избор. Надявам се, че този път той няма да заложи на младостта и дързостта, а на опита и на рутината“, каза областният председател на социалистите в Бургас Тодор Байчев, който е втори в листат на коалицията.

„Листата, която ние предлагаме на бургаските избиратели е от хора можещи и най-вече знаещи как да се постигнат целите, които сме си поставили“, заяви още той.

„Тръгваме към тези избори с увереност за добри резултати. Повечето от хората разбраха, че със ситуативни партии и случайно попаднали там хора, политически хамелеони, не може да има стабилно и компетентно управление на страната. Уверени сме, защото БСП има необходимия потенциал, за да управлява – експертен, политически, исторически потенциал. Уверени сме най-вече, защото имаме нашите симпатизанти, привърженици и членове. Партията ни има програма, в която основен приоритет е грижата за хората, отстояване на обществения и националния интерес и най-вече, защото БСП е принципна, честна и отговорна пред хората партия“, заяви общинският председател на БСП инж. Паруш Парушев, който заема трета позиция в листата на социалистите.

„България е в една перманентна парламентарна и политическа криза. Мисля, че слогана на кампанията ни е много актуален – „За достойна България в мирна Европа“. В момента България има нужда от достойни политици. За съжаление през последните няколко години, поне в изпълнителната власт, това не го виждаме“ заяви водачът на листата инж. Петър Кънев.

„Много от нашите политици не си дават сметка, че ние сме пред прага на нещо тежко, сложно и трудно, което ни чака в тази геополитическа обстановка. Трябват ни достойни политици в мирна Европа“, коментира още той.

„Тръгваме в предизборна кампания с една увереност, с едно чувство за отговорност. Трябва да си дадем сметка, че за краткото врем, в което БСП участваше във властта успя да прокара в голяма степен своите политики, които от години отстоява. Надяваме се избирателят да повярва в нас и да се преборим за един по-висок резултат, който да ни даде отново влияние в управлението на държавата за в бъдеще. Тръгваме с открити сърца да спечелим доверието на избирателя“, заяви Тодор Дамянов, на четвърта позиция.

„Вярвам, че ще успеем, защото БСП може. БСП е партия на справедливостта и на честността“, беше категорична Милена Радева, пета в листата.

Кандидатите за народни представители от Коалиция "БСП за България" призоваха за подкрепа в изборния ден с бюлетина номер 24.