Правнучката на Гоце Делчев редом до Нинова в листата на БСП в Благоевград

11.05.2024

„БСП за България” в област Благоевград излиза на предстоящите парламентарни избори с обновена листа, съчетаваща младост, опит, амбиция и вяра в победата. 16-те кандидати за народни представители са от различни общини в областта, с различни професии, но споделящи едни и същи ценности.

„Щастливи сме, че нашият отбор отново има най-достойния и добър водач – лидера на БСП Корнелия Нинова“, каза председателят на Областния съвет на БСП в Благоевград Валери Сарандев. 

На проведена среща в Благоевград бяха представени всички кандидати за народни представители от листата на коалиция „БСП за България“ за предстоящите избори на 9 юни.

„Неведнъж съм казвала, че голяма част от сърцето ми е тук, в Благоевградска област, откъдето започна моят път в Народното събрание”,  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещението си в Благоевград. 

Заедно с кандидатите за народни представители от 1 МИР те се поклониха пред Паметника в чест на Македоно-Одринското опълчение.

„Република Северна Македония е поела ангажименти, които трябва да изпълнява, независимо кое правителство е на власт. България проявяваше търпение и добра воля твърде дълго. Искането на нови отстъпки е недопустимо. Антибългарската риторика и езикът на омразата са абсолютно неприемливи. Няма да допуснем унижение на българското достойнство и накърняване на националния  интерес на България“, каза пред паметника Корнелия Нинова.

Редом до нея стоеше Бистра Низанска - праправнучка на Гоце Делчев, която е в листата на „БСП за България” за народен представител от Благоевград.

След това заедно с кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ в Благоевградска област, Корнелия Нинова се срещна и разговаря със занаятчии в центъра на Благоевград, където бяха представени различни био продукти и традиционни български занаяти .

"Вие  сте пазители на българското производство и традиции, имате нашето уважение и пълна подкрепа" обърна се Нинова към тях.