Кандидатите за народни представители от листата на БСП – Пловдив участваха в градското честване на 9-ти май

Май 09, 2024 Новини БСП 0 751

09.05.2024

Кандидатите за народни представители от 16-ти многомандатен избирателен район се включиха в честванията в Пловдив по повод 79-ата годишнина от победата над хитлерофашистка Германия. Церемонията по традиция се състоя на Хълма на Освободителите. Пред паметника на Съветската армия, наричан от пловдивчани Альоша, бяха поднесени венци от името на водачите на листите на БСП за Европейски парламент – Кристиан Вигенин, за Парламентарни избори в 16 МИР – Иван Петков и Градски съвет на БСП-Пловдив.

„Тази дата завинаги ще остане в нашата памет като символ на триумфа на доброто над злото, на светлината над тъмнината и на живота над смъртта. На 09 май 1945 г. Европа възкръсна за нов живот!

Днес, тук, в подножието на Альоша, ние отново потвърждаваме своя дълг за отстояване на паметта. Да пазим спомена за героизма на обикновения човек и да предаваме на бъдещите поколения уроците от хилядите битки, напоени с братска кръв. Само чрез познаване на историята можем да гарантираме, че ужасите от концлагерите, униженията, бомбардировките и смъртта, никога повече няма да се повторят.“ – каза в словото си градският лидер на социалистите инж. Калин Милчев.

От името на БСП - Пловдив и Групата общински съветници на "БСП за България" в Общински съвет Пловдив, той поздрави всички с Деня на победата и прикани към ден за размисъл за нашето минало, признателност към героите и надежда за по-светло бъдеще.

Тържественото отбелязване на празника завърши със снимки с посланика на Руската Федерация Н.Пр. Елеонора Митрофанова.