„БСП за България“ регистрира пълна листа във Велико Търново - Атанас Зафиров повежда отбора на социалистите

Май 06, 2024 Новини БСП 0 602

06.05.2024

Коалиция „БСП за България“ регистрира пълна листа от кандидати за народни представители в 4-ти многомандатен избирателен район. Водач е заместник-председателят на Българската социалистическа партия Атанас Зафиров, който е един от знаковите лица в ръководството на социалистите. Седем са дамите в листата, а девет са мъжете. Средната възраст е 42 години.  

„Позволете да ви честитя празника на Храбростта и българската армия, честит празник и на всички именници. За мен е чест и предизвикателство точно в този ден да регистрираме пълна листа за предстоящите поредни избори за Народно събрание. Още по-голямо предизвикателство е да бъда водач на тази листа - това че БСП за поредни избори слага за водач заместник-председател на партията показва отношение и уважение към региона не само като стара столица на страната, но и като културен, интелектуален и стопански център“, сподели Атанас Зафиров при регистрацията на листата. 

Втора е Валентина Димова от Полски Тръмбеш, която беше представител на областта в последното народно събрание. Трети е Христо Кавалски, който е общинският председател на БСП в Павликени и действащ общински съветник. Четвъртото място беше определено за гражданска квота, като и този път то ще бъде заето от шахматистката Цвета Галунова. Пети в листата е журналистът и общински председател на БСП във Велико Търново- Михаил Михалев. 

Емилия Иванова заема шестата позиция, тя ще представлява община Горна Оряховица в листата. Шестото място е за Мартин Янев от Велико Търново, а осмата позиция е за София Вергилова-Георгиева от Свищов, която е действащ общински съветник и председател на социалистите в крайдунавския град. 

Деветата позиция е за Мария Мачковска-Русинова от Велико Търново, десети е Петко Прокопов, също от старата столица. Иван Иванов ще представя община Лясковец на единадесетото място в листата. Със своите 24 години той  е и най-младият от своите колеги. След него се подреждат Антим Бижев, Радина Попова, Никол Григорова, Венцислав Георгиев и 67-годишният Захарин Марков, който пък е доайенът сред кандидатите. Последните двама са представители на гражданската квота. 

Водачът Атанас Зафиров не е родом от Велико Търново, но години от живота му преминават в старата столица. Той е бил студент във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където твърди, че прекарва едни от най-хубавите мигове в живота си. Желанието му за предстоящите избори е социалистите да надградят резултатите си в областта и да работят за постигане на поставените цели. 

„В личен план съм удовлетворен да се завърна в града, в който живях години, и в който минаха част от най хубавите ми такива. Велико Търново е и градът, в който бях приет в партията. Листата ни е сплав от опит и младост. Има всички предпоставки за добър резултат. Ще водим толерантна кампания. Нашия основен опонент на тези избори е ГЕРБ и модела Бойко Борисов. Сигурен съм, че българските избиратели ще разчетат правилно нашето последователно поведение и ще се поздравим с успех“, каза още водачът на листата.