Корнелия Нинова: Отиваме на избори като доказана във времето единствена алтернатива

Апр 23, 2024 Новини БСП 0 771

23.04.2024 г.

„Тръгваме на тези избори като доказана във времето единствена алтернатива. През годините нито веднъж не влязохме в сглобки с паралелната държава и задкулисието – напротив, борехме се с тях. И сме единствената партия, която никога не се е събирала с ГЕРБ и с модела на управление на Бойко Борисов.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии, след като коалиция „БСП за България“ внесе в ЦИК 10 000 подписа за участие на предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни.

Тя припомни, че на 1 май социалистите правят голямо ляво обединение: „Събираме се с хора в ляво, в център и в патриотичния спектър – такива, които искаме най-накрая истинската промяна в България да стане, а не фалшивата.“

На въпрос за европейските избори Нинова отговори, че БСП залага на сигурни, европейски ориентирани хора, професионалисти и българи, които ще защитават националния интерес на страната.

„Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден“, каза лидерът на БСП по повод информацията, че Елена Йончева е издигната за евродепутат от структура на ДПС. И посочи, че това дава обяснение за отдавна прекратените отношения на социалистите с Йончева.

Нинова пожела успех на Ваня Григорова на изборите, но заяви, че не вярва в големи резултати на нейния проект.

„Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Излъга първо избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга „Левицата“, които я подкрепяха – вече не са ѝ нужни и започна да говори срещу тях. Излъга и нашата градска организация и структурите ни, които работиха за нея – без БСП тя нямаше да има този резултат в София. Как човек, който за толкова кратко време толкова ярко и категорично четири пъти е предал и хора, и идеи – може да разчита на някакъв успех, ще излъже пак“, коментира Корнелия Нинова.