БСП - Шумен единодушно избра ново ръководство

Мар 30, 2024 Новини БСП 0 335

Решението, с което Димитър Главчев беше предложен за премиер, връща ГЕРБ във властта, обяви Борислав Гуцанов на общинската конференция

Днес се проведе извънредна конференция в Шумен след решението на Националния съвет за пълен цикъл отчети и избори в партийната организацията. 

Това се наложи заради последната кметска кампания, когато се установиха редица слабости в организацията, а част от ръководството напусна БСП и се присъедини към “Левицата”. 

Новоизбраният председател на партията в града е проф. Катя Кайрякова, която бе гласувана единодушно от всички 94-ма делегати.

Тя беше категорична, че задачата й от днес ще е да се бори за обединение на социалистите в района и събираме на всички леви хора около БСП.

“Решенията ни за кандидата за кмет на Шумен проф. Христо Христов и състава на листата с общински съветници се оказаха абсолютно верни, тъй като на изборите в Шумен БСП е първа политическа сила с избран кмет от партията и мнозинство в общинския съвет около БСП”, заяви пред конференцията организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов и пожела успех на новото ръководство. 

“С двама професори начело - на партията и на града, БСП - Шумен е в много добра форма. Това ни дава надежда за по-добро развитие на региона”, допълни организационния секретар н партията.

Той коментира и актуалната политическа обстановка:

“Решението, с което Димитър Главчев беше предложен за премиер, е тревожно. След тези недодялани промени в конституцията и тази опорочена процедура, “Продължаваме промяната” и “Демократична България” реално върнаха ГЕРБ във властта през задния вход. Безспорно е, че Главчев е верен функционер на партията си и ще изпълнява поръчките на Бойко Борисов. Това ще постави под въпрос честността на изборите - и на европейските, и на парламентарните”, категоричен беше Гуцанов.