Иван Ченчев, БСП: Не искаме третия мандат. Този парламент е изчерпан

Мар 25, 2024 Новини БСП в медиите 0 405

Казахме, че ще се разглобят. И бяхме прави - не може само да се пазариш за постове, власт и пари и да не предлагаш никакви политики за хората, заяви социалистът

 „Девет месеца БСП последователно казвахме, че управлението на сглобката е вредно и за държавата, и българските граждани и че на това трябва да се сложи край. Че в един момент сглобилите се в името на това само да си разпределят порциите във властта  - ще се разглобят. И че ще отидем на избори. Така и се случи”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев пред Нова телевизия днес.

„Казахме, че не може да се пазариш за постове, да разпределяш държава, а в същото време да не правиш нищо за хората, да не предлагаш никакви политики. Това не е държавно управление. На всичкото отгоре – в сглобката са диаметрално противоположни – и като партии, и като ценности. Ако въобще можем да говорим за ценности след всичките тези преговори, които видяхме – за да запазят личния си интерес, да се изперат, за да се спасят от правосъдие”, посочи социалистът.

За гласуването утре: „Ставали сме свидетели на всичко. Но, не вярвам нещата да останат така. България отива на избори. Може би някои се подсигуряват  - да има изрично решение на НС по този въпрос, за да няма две мнения и връщане назад”, коментира зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

Иван Ченчев заяви категоричната позиция, че БСП няма да изпълни третия мандат, ако й бъде връчен, нещо повече социалистите вече призоваха президента да не им го връчва. „Този парламент е изчерпан”, добави той.

„Най-добрият вариант, и за да бъдат спестени средства, е избори 2 в 1”, каза народният представител от БСП като изрази надежда в следващия парламент партиите най-накрая да започнат да говорят за малко повече държавност и се обединят около национални приоритети. Защото, за този цирк, който наблюдаваме  вече толкова време колкото са виновни ПП и ДБ, точно толкова са виновни и ГЕРБ, и Борисов”.

„Вярвам, че хората ще оценят тези, които предлагат политики, които са последователни, държат на думата си и изпълняват обещаното, хората ще изберат сигурното. БСП сме партията, която не предаде избирателите си, можем за застанем отново пред тях и да продължим напред. Готови сме за избори”, заключи социалистът.