БСП-Пазарджик предложи кандидати за членове на ЕП и обсъди предизборната платформа за евроизборите

Мар 22, 2024 Новини БСП 0 348

Гости на общинската конференция бяха народните представители Драгомир Стойнев и Борислав Гуцанов

В Пазарджик се проведе конференция на общинската организация на БСП. Заседанието започна с минута мълчание в памет на починали членове в организацията и българския политик Ангел Марин, родом от гр. Батак. Гости бяха организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов и народният представител Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев представи пред делегатите проекта за предизборна платформа за европейските избори и бяха обсъдени основните точки от нея.

 „Европейските избори са изключително важни не само за нас, но и за Европа и света. Ние, от БСП, трябва да отстояваме българския национален интерес в ЕП“, категоричен бе той.

 Народният представител, избран от 13 МИР Пазарджик, информира социалистите, че парламентарната група ще внесе законопроект, с който да отложи либерализацията на пазара на електроенергия с 1 година.

 Последва анализ на актуалната политическа обстановка, представен от организационния секретар на БСП и народен представител Борислав Гуцанов. В словото си той подчерта нуждата от реформи в сферите на икономиката, здравеопазването и образованието. За пример посочи фактът, че НПО-та пишат учебници с цел манипулиране на младите хора и забравяне на собствената си история. „Няма друга партия, която може да промени това“, заяви Гуцанов.

 На конференцията бяха гласувани 9 предложения за кандидати за членове на ЕП. Беше прието БСП-Пазарджик да проведе активна кампания с ясни послания: европейски граждани, но преди всичко граждани на Република България.