БСП: Отчетно-изборната кампания в БСП-София започна по график

Мар 07, 2024 Новини БСП 0 418

Работна група от 120 човека е натоварена с организацията

След решението на Националния съвет на БСП  за провеждане на отчетно-изборна кампания в градската организация в София, тя започна по график. Работна група от 120 човека е натоварена с нейната организация  във всички 24 района в София. В групата са включени партийни членове  от  районите,  на младежкото обединение, на жените социалистки и ветераните. Участват и трима бивши градски председатели.

В кампанията всеки социалист може да предлага и гласува зa ново ръководство на ОПО, делегати на районната и градска конференция, за председател и членове на Районните и Градския съвет, и на Районните и Градската  контролна комисия. На предстоящите заседания ще бъдат обсъждани и материали за Европейските избори, приети от НС на БСП.  

До пълен цикъл отчети и избори се стигна след като общинските съветници на БСП не изпълниха решение на Националния съвет на партията. Те подкрепиха кандидат за председател на СОС от ППДБ, без да са необходими техните гласове за стартиране работата на СОС. Разпределиха си  комисии с ГЕРБ, като избраха за председател на комисията за противодействие на  корупцията представител на ГЕРБ. С това, вместо промяна на досегашния модел на управление в  София, те го връщат и утвърждават.