Ирена Анастасова: Тодор Tагарев е опасен за България

Фев 29, 2024 Новини БСП в медиите 0 339

Дадохте 47 млн. евро за Украйна с лекота – а за децата до 4 клас? БСП го извоюва след години битка

„Това, че Тодор Тагарев е опасен като министър на отбраната е позиция на БСП не от днес и не от вчера. Още при съставянето на кабинета „Петков“ предложението на ПП за военен министър беше Тодор Тагарев. Знаете, ние се обявихме категорично против и той не стана военен министър“. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Ирена Анастасова пред Euronews тази сутрин.

„Нашите сериозни съмнения са свързани с това дали министър Тагарев отстоява българския национален интерес във всичките си визити или поставя под риск сигурността на българските граждани и заплашва България да бъде въвлечена във война. Настояваме да го чуем за да видим какви ги е сътворил за пореден път“, посочи Ирена Анастасова.

„Престижно е да се помага на Украйна – казаха управляващите. А българският национален интерес? До момента е дадена помощ на стойност 47 млн. евро“, заяви народният представител от БСП и като дългогодишен училищен директор постави въпроса: „Колко години настоявахме за еднократна помощ за 15 септември за всички деца от начален етап. И за това бяха нужни 30 млн. лв. Това управление, освен да помага на Украйна по какъвто и да било начин, друго за 9 месеца не е свършило, няма нито една реформа в нито една сфера“, посочи Ирена Анастасова.

„Денков отрече на думи, че ще се изпращат войници в Украйна, но ще подписва споразумение. Ние не знам какво има в това споразумение. Поради тази причина настояхме да дойде днес и да каже – на българските граждани да каже“, каза още народният представител от БСП.

В разговора за Европа тя коментира, че Макрон е останал в изолация след изявлението си, защото много други лидери са изразили мнение, че това е опасно говорене. По думите ѝ съвременните европейски лидери се плъзгат по събитията, не защитават интересите на Европа – действията им рефлектират много повече върху европейските държави и много по-малко в Русия. „За разлика от други европейски лидери, които преди години движеха Европа напред“, посочи Ирена Анастасова.

„Безвремие“ – така тя определи управлението на държавата. „Представете си, че работите някъде и на всеки 9 месеца началникът ви се сменя – въвежда нови правила, нови изисквания, нова визия за развитие, няма ли да се отрази на работата на всички. Това е същото. Тези 9 месеца бяха потресаващо пълни със скандали между коалиционните партньори и с нищо друго. Това е вредно за страната“, категорична бе Анастасова.