Мая Димитрова: ПП-ДБ тръгнаха със заявка за съдебна реформа, а 9 месеца наблюдаваме паралелно правосъдие

Фев 29, 2024 Новини БСП в медиите 0 449

29.02.2024 г.

„Свидетели сме на един хаос в държавното управление, което означава несигурност и нестабилност за хората.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Мая Димитрова в предаването „Делници“ на Евроком.

Тя подчерта, че това, което в момента управляващите предлагат, е разпределение на постове и власт, а не решения на проблемите на хората.

„В меморандумът на „Продължаваме промяната“ ставаше дума за разпределяне на регулатори. Сега Борисов говори за разделяне 50-50 на министрите. Склонна съм да вярвам, че в следващите дни може да има и нещо друго като предложение“, коментира Димитрова за събитията около предстоящата ротация.

По думите ѝ ротацията няма да подобри живота на хората и макар те да се изморени от избори, когато има управление, което не дава сигурност на народа си, би следвало още веднъж да отидем до урните.

„Хората искат сигурност. Те не искат увеличаване на цените на стоките от първа необходимост, не искат увеличение на цената на тока и на водата, което е неминуемо“, категорична бе Мая Димитрова. Тя даде пример със своя избирателен район Добрич, където, въпреки че хората плащат 6 лв. на кубик за вода, има сериозен проблем с водоснабдяването и много селища повече от месец нямат вода.

Народният представител от БСП определи случващото се в съдебната система като „абсолютно недопустимо“, като обърна внимание: „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ тръгнаха със заявката, че след като влязат в управлението, ще направят съдебна реформа. За съжаление, вместо това, 9 месеца ние сме свидетели на едно паралелно правосъдие.“

Мая Димитрова сподели очакванията си от предстоящото изслушване на премиера Денков в Народното събрание по искане на БСП: „Важно е действително да получим отговори какво е изпращано до момента на Украйна, на каква стойност и най-вече - дали България ще изпрати жива сила. Обвиняваха ни, когато още преди година се опасявахме от това, че плашим хората, но сега разбираме, че Денков е обсъждал двустранно споразумение за сигурност при посещението си в Украйна. А от президента на Франция Макрон чухме, че дори изпращането на жива сила в момента да не е на дневен ред, то предстои. А това означава, че ако подпишем такова споразумение, ще бъдем длъжни да го изпълняваме.“