Валери Митов: Какво притеснява БСП-София - думата на социалистите за прегръдката с ГЕРБ ли?

Фев 29, 2024 Новини БСП в медиите 0 180

Да дойдат и да кажат в НС днес какво ще пращат в Украйна – жива сила или още въоръжение, това притеснява хората, заяви социалистът

„БСП ясно заявихме позицията си – при тази ситуация избори 2 в 1 решението. Видя се, че единственото, което интересува сглобката е борбата за овладяване на регулаторите, борбата за постове и пари, и парцелиране на държавата. Никакви политики в подкрепа на хората. Няма как да допуснем това. Затова най-добрият вариант – избори”. Това заяви народният представител от „БСП за България” Валери Митов пред „Денят ON AIR”.

„Извиват си ръцете - то е ясно, но това не означава, че може да се продължава така. Та те не се справиха със собствените си приоритети”, посочи социалистът и добави: „Да не говорим за реалните проблеми на хората”.

Народният представител от БСП даде пример с увеличението на тарифите на мобилните оператори. „Ние завеждаме колективен иск чрез Федерацията на потребитеите. Върху гърба на хората се стовари и това несправедливо увеличение на таксите и то не е малко – 9.5 %”, посочи Валери Митов.

Социалистът подчерта, че БСП е последователна в политиките си в подкрепа на хората и припомни как Корнелия Нинова като икономически министър и председателя на КЗП се спрели увеличение на таксите на мобилните оператори. „Те го обжалваха, но съдът потвърди решението на Нинова и председателя на КЗП. Явно може. Но се иска политическа воля”, подчерта Валери Митов. 

Той даде пример и с цената на тока - от 1 юли 2024 г. евтиният ток, нощната тарифа отпада. „Мерки от страна на сглобката не виждаме”.

„БСП е последователна в позициите си. Ние от ден първи на това НС искаме оставката на Тодор Тагарев, защото е опасен за България. Преди това се противопоставихме на номинацията му в кабинета „Петков”. Поискахме изслушване – да обяснят той и Денков какво е това двустранно споразумение с Украйна? Какво ще изпращаме – жива сила, още оръжие?”, зададе въпросите народният представител от БСП.

На реплика на водещата, че са казали, че няма да изпащат войници Валери Митов отговори: „Да чуем – те отричат много неща, но после тези неща се случват. Никого не плашим, напротив - тези въпроси притесняват хората, затова искаме изслушването”.

„Ще питаме и какво правят наши делегации през седмица в Украйна? Какво обещават на Зеленски? Чуваме, в НС влиза решение за нова военна помощ.  Тагарев коментира днес и това. Оголихме държавата, армията, изпразниха всички складове, застрашиха националната ни сигурност - това ни притеснява”, коментира социалистът.

Валери Митов изрази съмнение, че комисията за Нотариуса ще свърши нещо. „Тя е параван. Съмнявам се, че ще се стигне до кукловодите, до политическия гръб на този човек”, каза народният представител на БСП, но подчерта, се се надява все пак да има прокурори, които да разкрият истината.

За БСП-София: „Няма наказания, няма изключени – нека социалистите да решат, ние сме демократична партия. Да видим дали са съгласни с това да се общинските съветници на БСП да подкрепят ПП – тези, които нарязаха Паметника на Съветската армия? Или пък да се съюзяват с ГЕРБ? Антон Хекимян стана председател на Антикорупционната комисия в СОС.  И то – с гласовете и на БСП. Която 17 години се бори в София срещу корупцията, срещу управлението на Борисов и Фандъкова”, заключи Валери Митов.