Иван Иванов: Искрите между управляващите изкарват на показ все по-голямо задкулисие

Фев 23, 2024 Новини БСП в медиите 0 351

Пазарят се за главен прокурор, а уж направиха реформа за независимост на съдебната власт, коментира народният представител на БСП

„Всичко това, което се случва покрай меморандума и пазарлъците около ротацията, е изключително грозно и то е единствено за разпределянето на порциите от властта. Просто изкараха на показ как си поделят държавата.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание, че не става въпрос само за регулаторите, но и за постове в съдебната и изпълнителната власт.

„Ако наистина така се спазарява главен прокурор, държавата е за пълен рестарт. Доколкото знам, промените в Конституцията бяха направени с цел максимална независимост на съдебната власт. Подобни пазарлъци означават никаква независимост“, каза той по отношение на коментарите на Делян Пеевски от кулоарите на Народното събрание.

Според Иванов искрите, които прехвърчат между представителите на управляващите, изкарват на показ все по-голямо задкулисие.

„Парламентарната комисия ще бъде само едно хвърляне на прах в очите, ако не изкара на светло кукловодите – тези политици, които са давали посока на работа на Нотариуса и на бившия му сътрудник Пепи Еврото. Апелът ни е да не свършат тук нещата, а народните представители и Висшия съдебен съвет да разкрият цялата истина“, подчерта социалистът относно работата на временната парламентарна комисия, създадена заради убийството Мартин Божанов Нотариуса.

„Това, което мнозинството се опитаха да направят – да превърнат Народното събрание в комисия по обществените поръчки за новите реактори на АЕЦ „Козлодуй“, го няма никъде. Прехвърлянето на тази отговорност за милиарди левове на народните представители означава, че има нещо гнило. Очевидно зад всичко това стоят лобистки интереси“, коментира още Иван Иванов.