БСП откри официално предизборната си кампания във втората по население община в Бургаска област

БСП стартира предизборната си кампания в Айтос на 29 септември т

БСП стартира предизборната си кампания в Айтос на 29 септември т.г. в залата на Читалище „Васил Левски”. Да подкрепят избраниците на социалистите дойдоха стотици членове, симпатизанти и граждани. Гости на събитието бяха народният представител от „Коалиция за България” Пенко Атанасов, областният лидер на БСП-Бургас Атанас Зафиров и Иван Токаджиев – зам. министър на културата в правителството на Сергей Станишев и член на ИК за издигане на кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов.
Минути преди официалния старт на кампанията, Предизборният щаб на БСП подари на кандидата за кмет Евгени Врабчев съхранена до днес, уникална кожена папка на най-дълго управлявалия община Айтос кмет – Борис Щерев. Подаръкът е не само за успешния старт на кампанията, но и по повод рождения ден на Евгени Врабчев, който на 30 септември навършва 47 години, уточниха от щаба му.
С националния химн, с много настроение в залата и аплодисменти, айтозлии посрещнаха на сцената кандидатите на социалистите за кмет на общината, за състава на бъдещия местен парламент и за кметове на населени места. Листата на БСП води юристът Деян Господинов, лидер на столетницата в Айтос. В челото й са земеделски производители, компютърни специалисти, учители, лекари, банкови експерти. Почти половината от претендентите за мандати в местния парламент не са членове на БСП. В състава на избраните са личности вече доказали своята компетентност в местния парламент и млади хора, които се включват с нови идеи за развитието на община Айтос.
Залата дълго аплодира и кандидата за общински съветник Панайот Которов, който изрази пред присъстващите увереността си, че Евгени Врабчев ще е новият стар кмет на община Айтос, защото е най-добре подготвеният кандидат в сравнение с опонентите му.

Кандидатът за кмет Евгени Врабчев призна, че силата му е не в изтърканите клишета и заучените фрази, а в опита и в последователната и прозрачна политика в управлението на втората по население община в Бургаска област. Той посочи като първи свой приоритет да получи доверието на гражданите, което ще значи, че посоката в която върви Айтос е правилната. Една е голямата цел в досегашните и бъдещия мандат на Евгени Врабчев – подобряване на качеството на живот на всички граждани от община Айтос. Кандидатът за кмет на БСП подчерта още, че има екип от опитни професионалисти и качествени хора, които имат знанията, силата и куража да продължат напред.

В тази предизборна кампания партията залага на приемствеността - досегашният водач на групата общински съветници от БСП Павлета Пантелеева предаде щафетата на младите кандидати с напътствия за много работа и жива връзка с хората от община Айтос. Щафетата пое младата учителка по информатика и информационни технологии Росица Вълчева, трета в листата на социалистите. Тя призна, че е готова да се учи от опита, но в същото време упорито ще отстоява идеите си за бъдещето на младите хора в Айтос.

Кандидатът за общински съветник Георги Михов предупреди айтозлии, че могат отново да бъдат излъгани, както преди две години. „Те ще изпратят лидерите си да налеят авторитет на непознаваемите си местни кандидати. На нас, кандидатите на БСП не ни е необходим чужд авторитет – ние сме постигнали много в професионален план и сред нас има само значими фигури, които греят със собствена светлина.”, каза Михов.

Водачът на листата Деян Господинов определи изборите като съдбоносни и се обърна към хората, които не членуват в партии. „Има опасност в края на октомври цялата власт да се окаже в ръцете на един човек. Знаете кой е той – всяко негово изречение започва с думата „аз”. Ние сме пред дилемата дали да се върнем назад във времето или да вървим напред със своя политика, насочена към Айтос и айтозлии. Изберете кметът, който ще свърши работа.”, заяви от сцената Господинов и призова всички да гласуват с бюлетина №8 за кандидатите на БСП. Айтоските социалисти издигат и кандидати за кметове в селата Караново, Пирне и Тополица.