Атанас Зафиров: В цялата партия има възмущение от предателството на общинските съветници в София

Фев 13, 2024 Новини БСП в медиите 0 854

Продължават нашите срещи с партии и движения от лявоцентристкото и патриотичното пространство

„Има справедливо възмущение не само в редиците на софийската организация, но и на партийните членове от цялата страна за това предателство, което извършиха общинските съветници от БСП в София.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Пресечна точка“ на NOVA.

Той обясни, че това има и своите морални измерения. „Застават рамо до рамо с хората, които бутнаха Паметника на Съветската армия и ядоха торти с отрязани глави, ръце и крака. Нещо повече, само за един ден тези съветници от БСП успяха да влязат в две различни коалиции – веднъж с „Продължаваме промяната“ за избор на председател и веднъж с ГЕРБ за избор на комисии, като в крайна сметка се оказа, че те са съучастници на ГЕРБ в целия този изключително хитроумен процес по неутрализирането на ПП“, посочи Зафиров.

По неговите думи БСП води дългогодишна борба с модела на ГЕРБ, започнал първо именно в Столична община и преместил се в управлението на държавата.

„През 2020 г. бяхме на път да го разградим, когато хората излязоха по площадите и ПП бяха с нас. Същите тези ПП сега върнаха модела „ГЕРБ“ – първо в държавата, сега и в общината. И тъжното и морално укоримото е, че моите съпартийци участваха в този процес по връщане на ГЕРБ“, подчерта Атанас Зафиров.

Според социалиста, по начина, по който са се подредили нещата в Столичния общински съвет, няма да има нито един човек, на който да бъде потърсена отговорност и нито един бизнес модел на ГЕРБ, който да бъде разграден.

„Частният интерес взе превес над обществения“, подчерта той.

„Диалогът вляво не е спирал от години и БСП успешно лидира този процес. Продължават нашите срещи с партии и движения от лявоцентристкото пространство, включили сме и патриотични партии и се надявам да излезем единни и мотивирани на европейските избори“, коментира заместник-председателят на БСП за предстоящия евровот.

„Управляващите взеха пълно мнозинство в парламентарната комисия за Мартин Божанов Нотариуса и едва ли някакви неудобни факти за хора, свързани с това управление ще видят бял свят. По-скоро съм песимист относно работата на тази комисия“, каза още Атанас Зафиров.