В Бургас се учреди клуб "Калфин-президент"

Клубът "Калфин-президент" в Бургас официално обяви подкрепата си за предизборната двойка на БСП Ивайло Калфин-Стефан Данаилов

Клубът "Калфин-президент" в Бургас официално обяви подкрепата си за предизборната двойка на БСП Ивайло Калфин-Стефан Данаилов. Клубът е с председател доц. д-р Маруся Любчева. В него влизат щангистът Антон Коджабашав, доц. д-р Антон Попов от университет "Проф.д-р Асен Златаров", доц. д-р Галина Куртева - преподавател в БСУ, Димо Карабелов - член на УС на тракийско дружество "Екзарх Антим І"-Бургас, народните певици Златка и Ирина Ставреви и Калинка Згурова, пианистката Рада Чомакова, художникът Фоти Фотев, балетмайсторът в ОФД Хикмет Мехмедов, както и много други общественици, кметове, бизнесмени и млади хора.
Клубът оповести и Декларация в подкрепа на кандидат-президентската двойка."...Президентът на България е и политик, и експерт, и професионалист, и дипломат. Ивайло Калфин обединява всички тези и много други качества, които в негово лице създават сигурност за президентската институция...Неговото участие в политическите процеси на демократична България, отстояването на българските интереси в качеството му на външен министър на Р България и член на ЕП създават чувството на сигурност, стабилност, баланс и коректност...Президентът Ивайло Калфин и вицепрезидентът Стефан Данаилов ще продължат да утвърждават и укрепват положителния образ на България, ще отстояват нейните лидерски позиции в района на Балканите, ще формират и защитават позициите в ЕС и на международното поле", пише в Декларацията.
На днешната първа обща среща на клуба гостува и Иван Токаджиев от Националния комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов. Изказвайки убеденост в успеха им, той подчерта, че това са хората, които ще поемат отговорност за всяко свое решение, дори и за несвършеното. "Симпатичен ми е кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ, но не мога да приема най-богатият кандидат за президент в Европа да е президент на най-бедната европейска страна", каза още Токаджиев. Подкрепата на Димо Карабелов е заради това, че Калфин е защитавал винаги справедливата кауза на тракийците. Председателят на дружеството не пропусна да отбележи заслугите на Калфин за поставяне на въпроса за обезщетенията на българските тракийци пред ЕП. Той припомни и това, че Стефан Данаилов, като потомък на тракийци, е помогнал за възстановяване на храма "Св.св. Константин и Елена". От своя страна Хикмет Мехмедов изказа подкрепата си за Калфин и Данаилов, заявявайки, че гласувайки за тях, гласува за духовния път на човечеството към хармонията, красотата и любовта, против агресията, омразата и посредствеността.
При откриване на срещата доц. д-р Маруся Любчева зададе риторичния въпрос: Защо ще ги подкрепим? "Тяхното участие в изборите означава компетентност. Те двамата са изградени политици и ще реализират политики. Те имат всеобхватни знания и умения. Те са последователни и са доказали своята самостоятелност, защото познават законодателната българска и европейска база. Калфин и Данаилов имат желание да променят дневния ред и приоритети на страната и България да бъде лидер на Балканите".