ГЕРБ искат президент, който мълчи. Няма да им излезе сметката

Авг 27, 2011 Новини БСП 0 924

„На ГЕРБ не им трябват национални институции, а всички да мълчат

„На ГЕРБ не им трябват национални институции, а всички да мълчат. Трябва им тишина. Те имат нужда от президент, който да им мълчи и кмет, който да им козирува. Трябват им смачкани институции. Но сметката им няма да излезе. Хората мислят с главите си, а не с телевизорите си". Това заяви Ивайло Калфин в Ловеч в събота пред стотици симпатизанти, дошли да чуят вижданията на евродепутата за бъдещето на България.

„Няма да седим и да гледаме как се запушват устите на хората  и се съсипва държавата- това няма да стане! Който иска да има държава, ще излезе и ще ни подкрепи, който го е страх- да си седи у дома", допълни Калфин. Той очерта алтернативата, която социалистите и останалите леви политически формации предлагат срещу статуквото на ГЕРБ - всички политически сили да седнат на една маса и да определят националните приоритети за следващите 10 години. „Изоставаме, защото непрекъснато сменяме посоката", убеден е евродепутатът.

Истинският приоритет е българите да живеят по-добре в следващите 10 години и това може да се случи, допълни евродепутатът. Той е убеден, че в основата на националната политика трябва да бъдат доходите, здравеопазването, образованието, работните места. „Тогава държавата ще върви по различен начин. Уверен съм, че можем да го направим и няма да предадем всички, които ще ни повярват", заяви Калфин

Ивайло Калфин се разходи по покрития мост в Ловеч, строен от Кольо  Фичето и бе на събора край село Баховица. По-късно той бе в Троян.