Чуждестранните инвестиции намаляват не заради кризата, а заради лошата политика на ГЕРБ

Авг 24, 2011 Новини БСП 0 1500

  Високата безработица сред ромското население на Ихтиман, инфраструктурните проекти и охраната на земеделската продукция, бяха основните въпроси, по които разговаряха евродепутът Ивайло Калфин и кметът на Ихтиман Маргарита Петкова

 

Високата безработица сред ромското население на Ихтиман, инфраструктурните проекти и охраната на земеделската продукция, бяха основните въпроси, по които разговаряха евродепутът Ивайло Калфин и кметът на Ихтиман Маргарита Петкова. Петкова изтъкна, че общината работи по няколко проекта, свързани със социални проблеми, околната среда и водоснабдяването на близкото село Вакарел.

Кметът на Ихтиман запозна Ивайло Калфин и с проблемите на общинската болница, която от началото на годината трупа дългове. Евродепутатът изтъкна, че 120 общински болници са в същото положение и едва 20 на сто от бюджета им идва от НЗОК. „Резултатът ще бъде фалирали болници, а хората нямат да имат достъп до лекар", отбеляза Калфин.

В рамките на посещението си в Ихтиман Ивайло Калфин разговаря и с хората от града. Пред пълната зала в Историческия музей евродепутатът заяви, че следващите два месеца, оставащи до изборите, няма да бъдат лесни. „Виждам мобилизация на хората и мисля, че ще постигнем висок резултат на вота през октомври", заяви Калфин.

Евродепутатът изрази опасенията си, че доходите на хората намаляват, а същевременно цените растат. Той изтъкна, че 50 % от българите изпаднаха трайно в групата на бедните. Калфин напомни, че чуждестранните инвестиции също намаляват и това не се дължи на кризата, а на лошата политика на ГЕРБ.